2021-től betiltották a műanyag tasakok, szatyrok használatát a hazai üzletekben az eldobható műanyag poharak, evőeszközök, tányérok és a szívószálak mellett.

Tasakok több szerepben

A cadmas.hu papírtasak választékában a sokféle méretű termékek között te is biztosan rátalálsz azokra, amelyeket nemcsak mint csomagolóanyagot, hanem mint kiváló reklámfelületet is nagyon jól hasznosíthatsz.

Nem csupán a pékáruk higiénikus vásárlásához és tárolásához kitűnő találmányok ezek a kisebb-nagyobb tasakok, hanem a szalagfüles változataik a boltokból a vásárolt áruk hazacipelése után még számos más szerepben is remekül megállják a helyüket. Köszönhető ez annak, hogy több alkalommal is fel lehet ezeket használni, mivel nagyon strapabíró anyagból gyártják. Az oldalukra igen egyszerűen lehet reklám üzeneteket nyomtatni.

Papírtasakot vagy műanyag tasakot?

Sokat és sokan vitatkoznak arról, hogy most akkor tényleg jó-e, ha teljes mértékben búcsút mondunk a műanyag csomagolótasakoknak?

A legfőbb érv ellene a műanyagok gyártásának környezetre való káros hatása. Persze, ha őszinték akarunk lenni, a papírgyártás során is a természet rendjébe avatkozunk bele. A papíripar ugyanis természeti erőforrásokat használ a papír alapanyagának, a cellulóznak a kinyeréséhez, emellett pedig még rengeteg vizet is. Ez is nagy hatással van az ökológiai folyamatokra. Egyszer az egyik, másszor a másik lobbicsoport hangja erősebb.

Recycling, azaz újrahasznosítás

Nagyon sokat hallani a termékek újrahasznosíthatóságáról. Ez a papírtasakok előnyben részesítése mellett is nagyon fontos érv, hiszen több alkalommal is bele lehet ezekbe tenni, amit éppen ide-oda szeretnénk szállítani. A kiválasztás során azonban ügyelni érdemes mindig arra, hogy ne szakadjon le a súlytól a fülük vagy az aljuk.

Még tárolni is remek ezekben olyan dolgokat, amiket nem előnyös műanyagba pakolni hosszabb időre. A papírtasakokban a bőr lábbeliket vagy egyéb bőrből készült termékeket sokkal egészségesebb tárolni. A hőingadozás miatt kialakuló párakiválás sokkal kevésbé okozhat gombásodást ezeken vagy ezekben.

A használatot követően, azaz az életciklusuk végeztével a papírtasakokat azonban nem a kommunális, hanem a szelektív hulladékgyűjtőbe kell helyezni. A papír újrahasznosítása ugyanis remek lehetőség arra, hogy a még kinyerhető cellulóz szálakat újra fel lehessen használni. Ebből születik a re-papír. Mind a műanyag, mind pedig a papír újrahasznosítása remek lehetőség arra, hogy felelősebben bánjunk a természet javaival, és a világunk sokkal egészségesebb és élhetőbb legyen.