Bár a válaszadóknak mindössze 9 százaléka ismerkedett meg párjával a tinderen vagy más internetes társkeresőn, kétharmaduk arról számolt be, hogy az ismerkedés folyamatában fontos szerep jutott a mobilkommunikációnak: a legtöbben hosszan cseteltek (25%), telefonon beszélgettek (18%), sms-eket váltottak későbbi párjukkal a kezdetekkor, de a válaszadók 3 százaléka arról számolt be, hogy skype-on vagy facetime-on randizott is a szerelmével. 

Aktív marad a mobil a Valentin napi vacsorán is

100 válaszadóból mindössze egy hagyja otthon a telefonját egy Valentin-napi kettesben töltött vacsora kedvéért és további 17 százalékuk halkítja le/kapcsolja ki a készüléket. A túlnyomó többség – a válaszadók 76 százaléka – táskájában vagy zsebében tartja a telefonját. A válaszadók 5 százaléka ezzel szemben felhangosított készülékével az asztalon várja a hívásokat és az üzeneteket, 1 százalék pedig posztolásra készen a kezében tartott készülékkel ül párja mellett a gyertyafényben.

Itt tudsz Valentin-napi szerelmes képeslapot küldeni

A felmérésben részt vevők 3 százaléka az alapján választ éttermet a különleges alkalomra, hogy van-e vezeték nélküli internetkapcsolat a helységben, a többségnek ez nem szempont, nekik fele-fele arányban az étel és a kiszolgálás minősége, illetve a tiszteletben tartott privát szféra számít, amikor asztalt foglalnak. 

„Anyámnak felveszem, a főnöknek nem”

A válaszadók bő ötöde (21%) még a kettesben töltött vacsorán is felvesz bármilyen hívást. A többiek azért jobban megválogatják, hogy megtörik-e az este intimitását egy telefonbeszélgetéssel. A felmérésben részt vevők fele csak akkor nyom zöld gombot, ha valamelyik rokona, hozzátartozója hívja, 11 százalékuk ezt lazaságot a barátokra is kiterjesztik. 8 százalékukban munkál a munkahely iránti extrém lojalitás: ők a főnöküktől vagy kollegájuktól érkező hívást is fogadják. Csak 100 emberből 9 állítja, hogy nincs az a hívó, akinek a kedvéért elrontana egy kettesben töltött pillanatot.  

Szigorúbbak voltak a felmérés résztvevői az üzenetekkel szemben. 31 százalékuk ignorálja az ilyesmit, ha kedvesével vacsorázik. 41 százalékuk ugyan megnézi, ki a feladó, de a válaszadást a vacsora vége utánra hagyja, 27 százalékuk elolvassa az üzenetet, és eszerint mérlegel, hogy azonnal vagy csak később válaszol. 1 százalékuk ugyanakkor minden üzenetre azonnal válaszol – derül ki a felmérésből. 

A válaszadók többsége (58%) nem veszi jónéven, ha a velük töltött időben párjuk a telefonját nyomkodja és ennek bizony hangot is ad. 17 százalékuk ugyan nem örül ennek, de csendben tűri a helyzetet. A felmérésben részt vevők 18 százaléka állította, hogy őt egyáltalán nem zavarja az efféle magatartás, 6 százalékuk pedig azt vallja: „Én is csinálom, tőle sem tagadnám meg…” Ebben a kérdésben is a férfiak tűnnek egy kicsit toleránsabbnak az átlagnál.

4-ből egy ember titokban nézegeti a párja mobilját

A válaszadók közel kétharmada számára (65%) a mobiltelefon a személyes privát szféra része még akkor is, ha nincsenek titkaik párjuk előtt, ezért nem veszik jó néven, ha szerelmük csekkolja a hívásaikat, üzeneteiket. Így ők sem vágynak betekintésre társuk készülékébe. A férfiak számára különösen fontos a diszkréció: 76 százalékuk számára tabu a másik telefonja.

A válaszadók 11 százaléka ugyanakkor azt vallja, hogy egy párkapcsolatba ez is simán belefér, nyíltan, nem titkolózva veszi kézbe párja készülékét. 23 százaléka a válaszadóknak ismerte el, hogy időről időre, amikor a párja például a fürdőszobában tartózkodik, titokban betekint szerelmének személyes kommunikációjába.  A megkérdezettek 64 százaléka könnyedén hozzáférhetővé teszi készülékét párja számára, vagy megadja pinkódját, vagy hozzáadja az ő ujjlenyomatát is a belépéshez, ha egyáltalán használ biztonsági zárat. 27 százalék elvi alapon utasítja el a lehetőséget, hiszen védi a személyes szféráját. 9 százaléknak konkrétabb okai vannak arra, hogy ne könnyítse meg párja számára a hozzáférést: „Midenkinek jobb így” – magyarázzák ők. 

Mennyi az esélye, hogy megcsal a párod? - kalkulátor


Szerelem