Mire van szüksége a hajnak?

A haj szépségéért többféle vitamin, tápanyag és ásványi anyag dolgozik együttesen. Ezeknek a hiánya mind nyomot hagy a hajunk állapotán. Ha már bekövetkezik a baj, és megkezdődött a hajhullás, akkor se essünk pánikba, a megfelelő szerekkel kezelni lehet, és akár vissza is tudjuk fordítani a nemkívánatos folyamatokat. Jó segítséget jelentenek ebben a Dr Hair termékcsalád tagjai, melyek a gyógynövények erejével támogatják a hajnövekedés serkentését.

A fehérje jelenti az egyik legfontosabb összetevőt a haj számára, ugyanis szinte teljes egészében ebből épül fel. A fehérjének köszönhetően lesz rugalmas és erős. Ha a fehérje mennyisége csökken, vagy nem tdu megfelelően hasznosulni, akkor a hajszálak elvékonyodhatnak és töredezetté válhatnak. Ha fehérjeszegényen étkezünk, az gátolja a hajnövekedést, és kialakulhat a hajhullás is. 

Vitaminok

A vitaminokból is van néhány, amelyekre azért is van szüksége a szervezetünknek, hogy erősen és egészségesen tudja tartani a hajunkat.

Az egyik ilyen vitamin az A-vitamin, ami a tüszők egészségéért, a haj fényéért felel, valamint megakadályozza a fejbőr kiszáradását. Ügyeljünk rá, hogy ne essünk túlzásba, amikor az A-vitamint pótoljuk a szervezet számára, ugyanis az ideálisnál nagyobb mértékben is panaszokat okozhat. Általában a tengeri halakból, belsőségekből és tejtermékekből tudunk hozzájutni.

A B-vitaminok akadályozzák meg az őszülést, a fejbőr korpásodását és a hajhullást. Ezenkívül képesek elejét venni a gyulladásoknak, és nemcsak a haj, hanem a körmök szépsége is az ő feladatuk. Nagy mennyiségben juthatunk hozzá a halból, hüvelyesekből, zöldségekből és májból. 

Az E-vitamin serkenti a hajnövekedést, és fényesebbé, ragyogóbbá teszi a hajat azáltal, hogy késlelteti a sejtöregedést és javítja a fejbőr vérkeringését. Gabonacsírákból, leveles zöldségekből és növényi olajokból juthatunk hozzá.

Mit tehetünk, ha vitaminhiány miatt kezd hullani a hajunk?

Fontos, hogy minden esetben, amikor hullik a hajunk, ne csak magát a tünetet kezeljük, hanem a kiváltó okot is szüntessük meg. Esetünkben ez azt jelenti, hogy szükségessé válik a hiányzó vitaminok és tápanyagok pótlása. 

Ezenkívül hatékonyan kell fellépnünk a hajhullás megakadályozása érdekében is, hogy minél hamarabb megállítsuk ezt a nemkívánatos folyamatot, és segítsük a hajnövekedés mielőbbi újraindulását. Ebben nagy segítséget jelentenek a gyógynövényes hatóanyagtartalmú hajápoló készítmények. 

Ezekkel a készítményekkel természetes módon állíthatjuk meg a hajhullást, és lehetőségünk nyílik külsőleg is kezelni a fejbőrt. 


Egészség