1. Pontos felmérés - Mindennek az alapja

Ez a legelső és a legfontosabb lépés az ablakcserénél! Itt dől el minden, az ablakcsere minősége és az ablakcsere ára is. Mindig professzionális és megbízható céget keressünk fel! Ha egy ilyen cég készíti el a felmérést biztos, hogy nem találkozunk később rejtett költségekkel. Egy régóta működő, megbízható vállalat árajánlatát a legtöbb esetben biztosnak tekinthetjük és valóban akkora költségekkel számolhatunk. Továbbá egy professzionális cég nem számol el semmit és a legmegfelelőbb ajánlatot készíti el Önnek és a legtöbb esetben garanciát is vállalnak.

2. Készüljön fel előre az ablakcserére! - Takarítson meg időt! 

Az ablakcsere helyszíne körül pakoljon el előre minden értékes tárgyat, vagy bútort, amit félt. Az ablak közvetlen környezetéből pedig mindent, hogy a munkások könnyen hozzáférjenek az ablakhoz és akadálymentesen tudjanak dolgozni. Tekerje fel a szőnyeget, ami pedig mozdíthatatlan fedje le műanyag fóliával. Ha Ön ezt előre elvégzi és így fogadja a munkásokat, nem csak időt, de pénzt is takarít meg, ugyanis ez már nem a munkások órabéréhez kapcsolódik.

3. A régi ablak eltávolítása - Itt kell a legjobban figyelni!

Itt van még egy indok, hogy miért professzionális céget válasszon ablakcseréjéhez. Ez a mozzanat alapozza meg a további folyamatokat, és rendkívül költséges lehet, ha ez nem megfelelően van kivitelezve. Ha rosszul távolítják el a régi ablakot a későbbi munkálatokat nem lehet elvégezni, csak a hibák orvosolásával, ami jelentős rejtett költségekkel terheli a megrendelőt. Továbbá a régi ablak eltávolításával hatalmas károkat lehet okozni, ha nem a megfelelő szakemberre bízzuk. Ilyenkor olyan károkat is okozhatnak a falban, vagy a vakolatban amit már csak festő, vagy kőműves tud helyrehozni.

4. Az új ablak behelyezése - Válasszon profit!

Az új ablak behelyezésével már közelebb kerülünk az ablakcsere folyamatainak végéhez. Ez a mozzanat a későbbiekben lesz fontos, ugyanis ez ügyel a megfelelő hőszigetelésért. Ha nem megfelelően van rögzítve az ablak, az télen meg fog látszani a gázszámlákon. Csak egy profi szakember tudja tökéletesen behelyezni az ablakot, úgy hogy évekig hibátlanul szigeteljen.  

5. Védőszalagok eltávolítása - Legyen precíz és gyors!

A védőszalagok eltávolítása általában már a megrendelő feladata. Itt Önnek kell ügyelni arra, hogy időben eltávolítsa a szalagokat, mert három hónap után nyomot hagyhatnak maguk után, ezzel elrontva a tökéletes végeredményt.

Az ablakcsere egy összetett folyamat, de nem kell nehézkesnek és hosszadalmasnak lennie! Mindig profi cégre bízza a folyamatokat és akkor sem rejtett költségekkel, sem kellemetlen meglepetésekkel nem fog találkozni az ablakcsere során!