A szalonok jellegzetes miliője, a fények, illatok azt szolgálják, hogy jól érezd magad. A fodrász nemcsak szakember, hanem barát, barátnő, pszichológus, tanító, ördög ügyvédje - mikor mire van szükséged. És nem elhanyagolható módon még a frizurád is tökéletes lesz. 

Irány a fürdő!

Viszonylag kevesen tehetik meg, hogy minden hajmosáskor fodrászhoz menjenek. Amióta a professzionális termékek piacra kerültek és a lakosság számára elérhetővé váltak, az egyszerű “heti generál” mindenki számára könnyen elvégezhető. Elég beszerezni azokat az anyagokat, amelyekkel a fodrászod dolgozik, és már mehetsz is a fürdőszobába. 

Érdemes megnézni, honnan szerzed be a termékeket, hiszen a legjobban akkor jársz, ha olyan forgalmazót választasz, aki több éves szakértelemmel bír, aki válaszol a kérdéseidre, aki valóban ismeri a termékeit. Könnyű mellényúlni egy eltalált csomagolás, egy megkapó reklám miatt. 

A professzionális termékek drágák

Sokszor merül fel ellenérvként a fürdőszobai szalonban, hogy ezek a termékek drágák. Mihez képest? Ha belegondolsz, hogy egy túlszárított hajat mennyibe kerül majd helyrehozni, vagy éppen leszámolni a korpával - nem biztos, hogy drágának találod a minőségi hajápolókat.

Nem beszélve arról, hogy míg egy szalontermékből elegendő egy minimális mennyiség a hatás eléréséhez, egy olcsóbb “tucattermék” másfél kupaknyit kíván. A kevesebb néha több. Egy profi termék tovább elég, mint egy kevésbé nívós változat. Főleg, ha egyszerre vásárolod meg a teljes ápolási szortimentet. Így nemcsak kedvezőbb árral számolhatsz, hanem biztos lehetsz benne, hogy mindened megvan a tökéletes ápoláshoz.

A hajápolás komoly dolog

A fodrász szakma velejárója a hajápolás ismerete. Nyugodtan fordulj tanácsért a mesterhez. Azonban te magad is felelősséggel tartozol a hajadért. Tudnod kell, hogy melyik ápolót hogyan, mikor használhatod. Nem mindegy, hogy a kondicionálót a fejbőrödbe masszírozod vagy hagyod hatni a hajon. Eláruljuk: semmiképp ne dörzsöld a fejbőrödbe. Ahogyan a samponnal sem kell ezt tenned, hiszen felsértheted a fejbőrödet, és máris megvan a baj. A titok a masszírozás. Pont ezért ez a fodrászkodás legjobb része. 

A másik probléma, hogy olykor nem veszed komolyan a hajad. Nem mindegy, hogy száraz, durva tapintású haj esetén mit használsz. Olvasgathatod a termékösszetevőket, lehet jó a sampon illata, vonzó a csomagolása, ha nem a te hajtípusodhoz való. A professzionális ápolók esetében már nem kell attól félni, hogy nem elég kellemes az illatuk, netán nem exkluzív a csomagolásuk.


Otthon