Mi a mezoterápia?

A mezoterápia során a kozmetikus különféle anyagokat juttat a bőr alá, aminek köszönhetően az egyes anyagok éppen ott tudják kifejteni a hatásukat, ahol arra szükség van. A kezelés történhet tűvel és tű nélkül egyaránt, de a jelenlegi kutatások szerint a tű nélküli mezoterápiával lehet a leghatékonyabban a bőr alá juttatni a szükséges hatóanyagokat.

Technikailag ilyenkor az történik, hogy a tűvel történő kezelés esetén a tű által, míg tű nélküli kezelés esetén elektroporációs készülék elektromágneses hullámainak köszönhetően csatornák nyílnak meg a bőrön, és ezeken a csatornákon keresztül juttatja be a szakember a hatóanyagokat a bőr középső rétegébe.

Miért hatékony a mezoterápia?

A bőr három rétegből áll, legalul található a bőralja, amit a bőr alatti zsírszövet alkot, a középső (mezo) az irharéteg, és a legfelső a felhám, vagyis a hámréteg. A hámréteg bizonyos hatóanyagok számára nehezen átjárható, emiatt lassan is szívódnak fel, és mire a középső rétegbe jutnak, addigra a hatóanyagok koncentrációja csökken, így gyakorlatilag alig lesz valami, ami kifejtheti a hatását.

Mivel az irharéteg a bőr azon része, ahol a kollagénrostok termelődnek, melyek a bőr rugalmasságát és feszességét adják, így értelemszerűen azok a kezelések fognak eredményt hozni, melyek ezt a réteget veszik célba. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szakembernek tisztában kell lennie azzal, hogy mennyire mélyre hatolhat a bőrben, ugyanis a túlságosan mélyre került anyagok ellen az immunrendszer fellép, és lebontja a hatóanyagokat.

Milyen problémák kezelhetőek mezoterápiával?

Elsősorban a ráncok eltüntetését és a bőr feszesítését várják el a legtöbben a kezeléstől, de emellett sikerrel kezelhetőek a tág pórusok, az aknék és a pattanások után visszamaradt hegek is. Ezenfelül jó szolgálatot tehet még a terhességi csíkok, az öregségi foltok halványításában, de a hajszálértágulatok kezelésére szintén ideális ez a módszer.

Mikor nem ajánlott igénybe venni mezoterápiás kezelést?

Bár a mezoterápiás kezelésnek nincsenek mellékhatásai, hiszen csak a bőrben hat, mégis vannak olyan esetek, amikor ellenjavallt egy ilyen kezelést igénybe venni. Többek közt nem ajánlott láz, rosszindulatú bőrelváltozás, herpesz, gyenge gyógyulási képesség, cukorbetegség, pikkelysömör esetén vagy terhesség, szoptatás és különféle gyógyszerek (pl. véralvadásgátló, aszpirin) szedése esetén sem.

Amennyiben Ön szeretne részt venni egy mezoterápiás kezelésen, kérjen időpontot a Rofé Naturale Egészségközponttól!


Egészség Életmód