Egyaránt szó lesz tehát a PDF dokumentumok szerkesztéséről, tárolásáról, az okostelefonról történő elérésről, az űrlapok készítésének lehetőségéről, valamint az online aláírás hasznosságáról.

Az Adobe Acrobat Pro DC használatával a PDF dokumentumok szerkesztése egyszerű feladat

Az Adobe Acrobat Pro DC-t használva egy kész PDF dokumentum szerkesztése ugyanolyan egyszerű feladat, mintha csak egy szimpla szövegszerkesztőben dolgoznánk. Vagyis a dokumentumot kiegészíthetjük szöveges elemekkel, fotókkal, illetve ki is vághatjuk belőle a felesleges részeket.

Ráadásul az elkészült munkánkat jelszóval, illetve digitális pecséttel is védhetjük. Ezáltal elejét vehetjük annak, hogy az adataink illetéktelenek birtokába kerüljenek.

A dokumentumokat a felhőben is tárolhatjuk

Az Adobe Acrobat Pro DC lehetővé teszi, hogy a dokumentumokat a felhőben tároljuk. Ennek köszönhetően nem foglaljuk feleslegesen az asztali PC vagy a laptop tárhelyét. Ami pedig ennél is fontosabb, a PDF-eket lokációtól és az éppen használt számítógéptől függetlenül is használhatjuk.

Az Adobe Acrobat Pro DC okostelefonról is elérhető

Akár iOS, akár Android szoftveres készüléket használunk, az Adobe Acrobat Pro DC alkalmazása könnyen megoldható lesz. Ráadásul a készülékünk kamerája szkennerként is használható, így instant módon digitalizálni is tudjuk a szükséges dokumentumokat. Ennek köszönhetően asztali számítógép vagy laptop hiányában is dolgozni tudunk a legfontosabb iratokkal.

A program segítségével könnyedén készíthetünk űrlapokat is

Az Adobe Acrobat Pro DC abban is segítséget nyújt, hogy bármiféle programozással kapcsolatos ismeret vagy tapasztalat hiányában is gond nélkül tudjunk űrlapokat készíteni és szerkeszteni. A program ugyanis többféle beviteli mező, illetve értékelési opció hozzáadását teszi lehetővé, tovább bővítve ezáltal az űrlapok kapcsán kiaknázható lehetőségeinket.

Az egyes iratok aláírását online is meg tudjuk oldani

A járvány hatására komolyan megváltozott az, ahogy céges, illetve irodai környezetben működünk. Mivel a dolgozók egy jelentős hányada otthonról dolgozik, illetve az ügyfelek is csak korlátozott ideig tartózkodnak irodai közegben, ezért a személyes aláírás lehetősége sokszor nem áll fenn.

Alternatív megoldásként ezért számít roppant hasznos funkciónak az Adobe Acrobat Pro DC által kínált online aláírás lehetősége. Ezáltal lokációtól teljesen függetlenül is megvalósulhat a céges iratok, szerződések és egyéb dokumentumok aláírása, bármiféle fizikai kontaktus igénye nélkül.