Egészségmegőrzési termékek és a józan ész

Ma már számos webáruház kínál egészségmegőrzésre szolgáló berendezéseket. Ezek közül a boltok közül azonban csak kevés megbízható. Mielőtt egyáltalán elgondolkozunk azon, hogy mit érdemes megvásárolni, fontos megnézni, ki kínálja a termékeket. 

A jó webáruház pontosan elárulja, hogy milyen cégnek fizetünk. Jó lesz, ha a kereskedő rövid határidővel vállalja a szállítást, és minden lehetséges részletet megad a termék használatáról. Erre pozitív példa a NetKlikk WebShop, ahol szinte minden fontos eszköz megtalálható, amelyre az otthoni egészségvédelemhez szükség lehet.

Mi legyen otthon mindenképpen?

Sajnos a piacon sok minden kapható, amelytől néhányan gyógyulást remélnek, de a végén bebizonyosodik, hogy nem sok szükség volt rá. Ezeket a vásárlásokat könnyen elkerülhetjük, ha végiggondoljuk, mi az, ami tényleg fontos egy háztartásban. 

Vannak olyan eszközök, amelyeknek a célja tényleg az, hogy megőrizzék az épségünket. Az elektromos fogkefét, a masszázsgépet, különböző wellness és szépészeti eszközöket elsősorban megelőzés céljából használunk. 

Más gépek a diagnosztikát segítik. Egy megbízható lázmérő, vércukorszint- és vérnyomásmérő nagyon fontos lehet a rendellenességek korai kimutatásában. Ha idősebb hozzátartozónk van, a pulzoximéter is nagy segítséget jelent, például az alvási oxigénhiány (apnoe) felfedezésében. 

A harmadik csoportba a “gyógyító” készülékek tartoznak. Ezeket kell a legjobban megválogatni. Az infralámpával, inhalálóval, melegítő párnákkal valószínűleg nem nyúlunk mellé - de érdemes az orvosunk véleményét kikérni. Sok olyan eszköz van, amelyiknek a leírása jól hangzik, de a végén nem hozza meg a kívánt eredményt. 

Hogyan válasszunk?

Ha az egészségünk a tét, fontos, hogy körültekintően megválogassuk, mit használunk. Az elektromos berendezések közül lehetőleg olyat vásároljunk, amely jó megjelenésű, és amelyre a gyártó garanciát vállal. Ha a borítás és a gombok jó kialakításúak, nagy valószínűséggel a gép érintésvédelme is megfelelő. 

Mérőeszközöknél fontos eldönteni, hogy milyen célt szolgálnak majd. A csuklóra szerelhető vérnyomásmérő például kiválóan alkalmas arra, hogy rendszeres mérési adatokat rögzítsünk és észleljük, ha az értékek változnak. Ezek a gépek viszont általában nem adnak olyan pontos adatokat, mint a “hivatalos”, felkaros készülékek.

A legfontosabb, hogy ne a reklámokra, hanem a józan eszünkre és az orvosunkra hallgassunk vásárlás előtt. Ha így teszünk, a pénzünk és az egészségünk birtokában maradunk.