Mi köze van a Bitcoin Cash-nek az eredeti Bitcoin-hoz?

A Bitcoin Cash egy ún. "fork" vagy ágazás az eredeti Bitcoin blokkláncon. Ez 2017-ben történt, amikor a Bitcoin közösség nem tudott egyetérteni a hálózat skálázásának kérdésében. A Bitcoin Cash célja az volt, hogy növelje a tranzakciók sebességét és csökkentse a díjakat azzal, hogy nagyobb blokkméretet használ (8 MB-tól 32 MB-ig, ellentétben az eredeti Bitcoin 1 MB-os blokkjával).

1. A Bitcoin Cash kriptó története, kialakulása

A Bitcoin Cash 2017. augusztus 1-jén jött létre, amikor a Bitcoin hálózata megosztott egy úgynevezett "hard fork" során. A megosztás fő oka a blokkméret vitában gyökerezett. Míg egyesek a Bitcoin eredeti protokollját támogatták, addig mások, akik a Bitcoin Cash mögé álltak, nagyobb blokkméretet szerettek volna, hogy több tranzakciót kezeljenek és így növeljék a hálózat skálázhatóságát.

bitcoin cash kriptó skálázhatósága

2. A Bitcoin Cash működési modellje, lényege

A Bitcoin Cash alapvetően hasonlóan működik, mint az eredeti Bitcoin. Egy decentralizált blokklánc technológiát használ, ahol a tranzakciók egy nyilvánosan ellenőrizhető, megváltoztathatatlan digitális főkönyvben kerülnek rögzítésre. A nagyobb blokkméret lehetővé teszi, hogy több tranzakció kerüljön egy blokkba, ami gyorsabb feldolgozását és alacsonyabb tranzakciós költségeket eredményez.

3. A Bitcoin Cash pozíciója a kriptó piacokon

A Bitcoin Cash az egyik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta, amelyet széles körben elfogadnak és kereskednek vele a világ számos kriptopénz tőzsdéjén. A Bitcoinhoz képest gyakran tekintik másodlagos választásnak, de jelentős támogatói és felhasználói bázisa van.

4. A Bitcoin Cash kriptó árfolyamának alakulására ható tényezők

A Bitcoin Cash árfolyamát számos tényező befolyásolja, többek között a piaci spekulációk, a kriptopénz piacok általános trendjei, a technológiai fejlesztések, a szabályozási hírek és a gazdasági események. Mivel közvetlenül kapcsolódik a Bitcoinhoz, annak árfolyammozgásai is befolyásolhatják.

bitcoin cash kriptó árfolyam alakulása

5. A Bitcoin Cash kriptodeviza árfolyam előrejelzése

Árfolyam előrejelzése spekulatív és kockázatos, mivel a kriptovaluták piaca rendkívül volatilis és kiszámíthatatlan. A befektetőknek tanácsos alapos piacelemzésre és körültekintő döntéshozatalra támaszkodniuk, és figyelembe venniük a pénzügyi helyzetüket és kockázattűrési képességüket.

6. Hogyan és hol lehet Bitcoin Cash kriptót venni?

A Bitcoin Cash számos kriptovaluta-tőzsdén elérhető, beleértve a Coinbase-t, Binance-t, és Kraken-t. Vásárláshoz szükséges egy felhasználói fiók létrehozása a kiválasztott tőzsdén, identitás ellenőrzése, majd pénzeszközök betöltése a fiókba, amit követően megvásárolható a Bitcoin Cash.

bitcoin cash árfolyam elemzés előrejelzés

7. Az elmúlt 2 évben mik voltak a legfontosabb hírek/történések a Bitcoin Cash körül?

Az elmúlt két évben a Bitcoin Cash körül számos fejlesztés történt, többek között a hálózat fejlesztése és skálázhatóságának növelése. Fontos történések közé tartozhatnak a különböző technológiai frissítések, közösségi viták, valamint az általános piaci trendek és a nagyobb kriptovaluta-tőzsdék támogatása. 


Pénzügy