Vonatjegy családi kedvezmény 2023

A 18 éven aluli gyermekkel együtt utazó 18 évet betöltött felnőtt utas részére a MÁV-START kedvezményes árú menetjegyet szolgáltat ki. A kedvezményt egy vagy több gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő veheti igénybe.

A kedvezmény kizárólag a gyermekkel együtt történő magáncélú utazásnál használható fel. A vasúti társaság a kísérők és a gyermek(ek) családi kapcsolatát nem vizsgálja.

A kedvezmény mértéke 33%.

A gyermek(ek) az őket életkoruk vagy kedvezményre jogosító igazolványuk alapján megillető kedvezmény használatára jogosultak.

A kedvezményesárú jegy a vasút-villamos járataira is megváltható.

Önkiszolgáló értékesítési csatornák

Családi kedvezmény alapján a 33% mérséklésű menetjegy jegykiadó automatából, internetes felületen és MÁV applikációból megváltható.

2. Kocsiosztályra érvényes

A kedvezmény 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 2. kocsiosztályra váltott menetjegy 1. kocsiosztályon a teljesárú 2.-1. kocsiosztály-különbözeti díj megfizetése mellett használható fel.

Érvénytartam

A családi kedvezmény alapján kiszolgáltatott kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra kiszolgáltatott teljesárú menetjegy érvénytartamával.

BKSZ

Családi kedvezmény alapján kedvezményes árú menetjegy Budapest-bérlethez, Budapest jegyhez váltott csatlakozó jegyként megváltható.

Elővételi lehetőség

Családi kedvezmény szerinti 33% mérséklésű menetjegy elővételben megváltható.

Útmegszakítás

A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás megszakítható.

Hosszabb út részbeni fedezése

A kedvezményes árú menetjegy hosszabb út részbeni fedezésére felhasználható.

Feláras vonat igénybe vétele

A családi kedvezmény alapján kiszolgáltatott kedvezményes árú menetjegy feláras vonaton a felár megváltása mellett használható fel utazásra.

A kedvezményes árú vonatjegy visszatérítése

A családi kedvezmény alapján kiszolgáltatott kedvezményes árú menetjegy az általános szabályok szerint téríthető vissza.


Utazás