Csomagküldés árak 2023 / 2024 külföldre az Európai országok között

Az Európai Bizottság által közzétett alkalmazás nem csak a fogyasztóknak, de a kis- és középvállalkozásoknak is hasznos lehet.

Az érdeklődők a küldő és fogadó ország kiválasztásával összehasonlíthatják, hogy az egyes szolgáltatóknál mennyibe kerül a csomagküldés bármelyik uniós tagállamba, valamint Izlandra, Liechtensteinbe vagy Norvégiába.

A weboldal a leggyakrabban használt súlykategóriák nyilvános tarifáit veti össze, a borítékban feladott küldemények esetében a fél-, egy- és kétkilós, a dobozban küldött csomagoknál pedig az egy-, a két- és az ötkilós kategóriákat.

Ezen kívül megkülönböztet regisztrált és nyomkövetéses csomagokat. Ha valamelyik ajánlat elnyerte a tetszésünket, akkor a részletekről az adott postai szolgáltató honlapján tájékozódhatunk.

Találd meg az EU csomagküldés legjobb árát

csomag feladás külföldre árak összehasonlítása kalkulátor 2023 2024

Az uniós csomagküldési szolgáltatásokra vonatkozó szabályozás egyik célja az ártranszparencia javítása.

A szabályozás értelmében azoknak a szolgáltatóknak, akiknél 50 vagy annál több alkalmazott dolgozik, valamint azoknak a szolgáltatóknak, akik több uniós országban működnek, az adott nemzeti szabályozó hatóságnak be kell jelenteniük a hazai és határokon átnyúló szolgáltatásokra vonatkozó áraikat 15 alap csomagküldési szolgáltatás esetén (bizonyos esetekben a nemzeti szabályozó hatóságok 25 alkalmazott feletti küszöbértéket alkalmazhatnak az országuk sajátos feltételeinek figyelembevételével).

A Bizottság ebben a csomagárak kalkulátorban publikálja az árakat. Az árinformációkat minden év március 31-én frissítik.

Csomagküldés Árak és feltételek:

A tarifák a közszolgáltatónak a hazai vagy más uniós országba történő egy darabos küldemény kézbesítéséért fizetendő nyilvános árak. Ezek elérhetőek a szolgáltató honlapján és a szolgáltató nyilvános tarifalistáin.

Fontos megjegyzés, hogy a szolgáltató által megjelenített ár egy csomagküldési szolgáltatásra vonatkozóan bizonyos feltételeket és korlátozásokat is tartalmazhat. Gyakran előfordul, hogy egy csomagküldési szolgáltatás jellemzői eltérhetnek egyik szolgáltatótól a másikig.

csomagküldés árak 2023 2024 európa országaiba külföldre

Az itt közzétett árak 2023. január 1-jétől érvényesek és az áfát nem tartalmazzák. Az árakat a helyi valutában és euróban is közlik, az euróra való átváltáshoz az Európai Központi Bank által március 31-én alkalmazott árfolyamot használják.

Csomagár összehasonlító kalkulátor IDE kattintva.