Azóta turisztikai központ lett

Mára már Európa minden tájáról érkeznek a gyógyulni vágyók és az sem ritka, ha más kontinensről utaznak el ide csak a víz komplex hatásai és az ahhoz kapcsolódó sokrétű kezelések miatt. Nem meglepő, hogy számos szálloda épült a tó és szolgáltatásai köré, hiszen a tó közelében fúrt kutakból is ugyanaz az összetételű víz folyik.

Az egyik legismertebb szálloda a hévízi Hotel Európa Fit****superior, mely állandó ajánlatai és programkínálata mellett folyamatosan kedveskedik szezonális pihenési lehetőségekkel és eseményekkel is az ide látogatni és gyógyulni kívánó vendégek számára.

Az Európafit a gyógyvíz felhasználására széles körű gyógyászati csomagokat dolgozott ki. Kiemelt szerepet kap a balneoterápia a gyógykezelések során, emellett a legnagyobb különlegességnek számít a vízfelszín alatt kinyert iszap feldolgozása. Ugyanis nem csupán a víz rendelkezik jótékony hatásokkal, hanem az alatta megtalálható tőzegmeder és a benne keletkező iszapmennyiség.

A hévízi gyógyvíz alkotórészei

A hévízi gyógyvíz összetétele alapján kalcium-magnéziumos, hidrogénkarbonátos és kénes termálvíznek mondható. Fontos még megemlíteni enyhe radioaktivitását is az alacsony radontartalmának köszönhetően. Ez azért fontos, mert 12 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott a benne való fürdőzés, amiről sokan megfeledkeznek. A fő alkotóelemek mellett számos egyéb, de hasznos ásványi anyag is jelen van a vízben, amelyek szintén fontos terápiás hatással bírnak.

Mint ahogy minden termálvíz hazánkban, az összetétele alapján meghatározott betegségekre javallt, illetve ellenjavallt. Az Európafit oldalán ezek is tételesen olvashatók, hiszen az utazás előtt fontos ezekkel tisztában lenni. Ami az egyik embernek gyógyszer, a másiknak akár káros is lehet. Ha Ön mégsem találja meg a saját problémáját, akkor érdemes kapcsolatba lépni a háziorvosával, de a szálloda szakembereitől is kérhet segítséget.

Az Európafit különlegessége, hogy gyógyászati és szépészeti kezelései nem kizárólag az ide látogató vendégek számára érhetők el. Járóbeteg ellátás keretében a környéken élők is élvezhetik a jótékony hatásait mind a víznek, mind pedig a hozzá kapcsolódó iszappakolásnak.

Legfőbb alkalmazási területei

A hévízi gyógyvíz nemcsak összetétele révén éri el a kedvező és gyógyító hatásokat, hanem önmagában a meleg víz is vérbőséget okoz, és segíti az összetevőket a test mélyebb rétegeibe áramoltatni, ezért leginkább a mozgásszervi, bőr- és nőgyógyászati betegségek esetén hathatós az alkalmazása.


Utazás