A piac továbbra is emészti Virág Barnabás hétfői szavait, és a jövő heti kamatdöntéssel kapcsolatos várakozások kialakítása zajlik. Amennyiben az árfolyam a jegybank számára komfortos, mondhatni sávközépnek tekinthető 390-es EURHUF szint körül marad a következő napokban, úgy megnőhet a keddi kamatvágás esélye.

Ezzel együtt továbbra is a júniusban hangsúlyozott türelem és óvatosság lenne indokolt, ami leginkább a ráták tartásában ölthetne testet.

EURUSD: 1,09 körül ingadozik a jegyzés

A nemzetközi devizapiacon a múlt hét csütörtöki amerikai inflációs adatok publikálása óta 1,09 körül ingadozik az elsőszámú devizapár.

A német ZEW index vegyes képet mutatott júliusban, ezzel együtt a másik oldalon a Fed kommunikációja elkezdte felkészíteni a piacot a kamatvágásra, így egyre valószínűbbnek tűnik a szeptemberi időpont.

Az adatok is egyre nagyobb számban mutatnak ebbe az irányba: a nominális kiskereskedelem stagnált júniusban a tengerentúlon. Ma reggel is 1,09 körül járt az EURUSD jegyzése. Kedden az amerikai lakáspiaci és az ipari adatok kerülhetnek fókuszba.