Evőeszköz készletet venni nem mindig könnyű

Ha egy teljes evőeszközkészlet megvásárlására készülsz, akkor fel kell készülnöd arra, hogy nem mindig könnyű dönteni. Nagyon sok esztétikus, minőségi készlet áll majd a rendelkezésedre akkor is, ha az Extrametál.hu evőeszköz kínálatát böngészed. A szebbnél szebb szettek láttán könnyen elbizonytalanodsz, hiszen legszívesebben valamennyit a magadénak szeretnéd.

A választást megkönnyítheti, ha tudod, hogy a mindennapokban milyen típusú evőeszközökre van a leggyakrabban szükséged. Az is fontos szempont, hogy milyen gyakran tartasz családi, baráti összejöveteleket, hiszen az ünnepi alkalmakra ünneplős étkészlet dukál. Hogy ez miben különbözik a hétköznapitól? A minőségében, alapanyagában, a formájában, valódi és érzelmi értékében.

Az evőeszközöknek, evőeszköz készleteknek is van történelme

Már az ókorban is ismertek egyes evőeszközöket, de használatuk csak az újkor kezdetén terjedt el szélesebb körben. Erre utalnak a régmúltból maradt festmények, történetek is. A középkorban még kézzel ettek a királyok is, el kellett telnie néhány száz évnek ahhoz, hogy az étkezési szokások kulturáltabbá váljanak. 

A kés lehetett az evőeszközök között a legelső, tekintettel arra, hogy már a vadászó ősembereknek is a hús feldolgozásához szüksége volt olyan szerszámra, ami éles volt. A kanalak elődei valószínűleg azok a botok és faágak voltak, amelyekkel a főzés során az ételt könnyen és egyszerűen kavargatták. A legkésőbbi időpontban a villa terjedt el.

Napjaink evőeszköz készletei

Napjainkban már az evőeszközök jelentős része olyan rozsdamentes acélból készül, ami könnyen tisztítható és megfelelő gondoskodás mellett évtizedeken át használható. Ellenségük a mosogatógép, mert még a legjobb minőségű evőeszközöket is tönkreteheti. Elsősorban a drága késeidre vigyázz, mert a magas hőfok pillanatok alatt kicsorbítja az élüket. 

Az evőeszköz készletek ma már nem csak a kés, villa, kanál triójából épülnek fel, sokkal messzebb mutatnak ennél. Ha szeretnél, akkor akár még 84 db-os garnitúrát is vásárolhatsz, ami még merőkanalat, salátás kanalat, kockacukorfogót, csigavillát is tartalmaz sok más mellett.

Különleges evőeszközök - te boldogulsz a használatukkal?

Az evőeszközök használatát érdemes megismerni, így nem érhet meglepetés egy étteremben vagy egy másik országban. Izgalmas feladat megtanulni a halkés, a salátás kanál, a koktélkanál, a steakkés, a tojáskanál, a süteményes villa használatát is.

Ahogy az sem árt, ha a terítés szabályaival tisztában vagy és tudod, hogy a főételekhez kínált evőeszközök mindig a tányér mellett helyezkednek el, a kanál és a kés a jobb oldalon, a villa pedig a bal oldalon. 

Válassz te is tetszetős evőeszköz készleteket és étkezőkés szettet!


Gasztro