Engedélyek a konténeres sittszállításhoz Budapesten

Ha engedélyekről esik szó, akkor mindenki egyből bepánikol. Mennyibe fog ez kerülni? Mennyi időt vesz majd igénybe? Biztos minden engedélyt beszereztünk? Van ezzel kapcsolatban egy jó hírem: nem kell mindent neked intézned. Sőt, igazából neked egyetlen engedélyt kell intézned, de azt sem biztos. Nézzük, mire is gondolok!

A sittszállításhoz, a hulladék kezeléséhez, elhelyezéséhez szükséges minden engedélyt a szállítócégnek és a hulladékkezelőnek kell beszereznie. Így például a behajtási engedélyeket is a cég szerzi be. Sőt, alapból nem árt, ha teljes Budapest területére rendelkeznek behajtási engedéllyel. Még így is lehetnek olyan kiemelt területek, melyhez külön behajtási engedélyre lesz szükségük, mely beszerzése 1-2 nap is lehet.

Neked egyedül akkor kell engedélyt beszerezned, ha a konténer nem a saját portádon kerül elhelyezésre, hanem közterületen. Ekkor a helyi önkormányzatnál kell területfoglalási engedélyt kérned, mely díjköteles.

Sitt, lom, szóródó anyag

A klasszikus konténeres sittszállítás mellett további felhasználási módjai is vannak a konténernek. Kiválóan alkalmazható például lomtalanítás során. Erre általában költözések esetén van szükség. Előfordulhat, hogy te szabadulnál meg számos régi bútortól. De az is lehet, hogy a régi tulaj gondolta a legkönnyebb lomtalanítási megoldásnak azt, ha otthagy neked mindent. Bármelyikről is legyen szó, a hulladék eltüntetésének legkönnyebb és leggyorsabb módja a konténeres elszállítás lett. 

Van viszont még egy kiváló hasznosítási módja, méghozzá építkezéseknél. Ha már úgyis megrendeljük a konténert, miért hoznák ki üresen? Ezt ismerte fel a Budapest Konténer csapata is, akik szóródó anyag kiszállításával is megbízhatóak. Így gyakorlatilag két legyet üthetünk egy csapásra, mert nem lesz üresjárata a szállítóautónak.

Veszélyes anyagot nem!

Bár több mindent el lehet szállítani konténerrel, de azért mindent nem. A veszélyes anyagok szállítása például alapból nem engedélyezett. Együtt a többi anyaggal legalábbis semmiképp sem. Külön meg lehet ezeket is beszélni az ügyfélszolgálatokkal, de enélkül mindenképp figyelj, hogy ne kerüljenek a törmelék közé.

4 dolgot mindenképp meg kell adnod a rendelésnél

Fontos meghatározni azokat a dolgokat is, amelyek nélkül nincs konténerrendelés. A rendelésnél meg kell adnod a konténer méretét, és hogy közterületen kívánod-e elhelyezni. Kell még a cím és az időpont, meg amit még kérdeznek ezeken kívül.