Ott van mindjárt a gyógyvíz hőmérsékletének a hatása. Medencében ülve a szervezetünkben lévő görcsös fájdalmak oldódnak, csökkennek, jó esetben meg is szűnnek a melegvíz hatására. Izmaink lazábbá válnak, és megkönnyebbülve szállunk ki a medencéből.

Az ásványi sók a bőrön keresztül a véráramba, és onnan keresztül a szervezetünk minden pontjára elérnek, hogy kifejtsék hatásukat. Ez a kémiai hatása a gyógyvíznek.

Az ásványi anyagok belégzésével is gyógyító anyagokhoz jut szervezünk, ami kifejezetten jó hatással van a tüdőbetegekre és az asztmásokra.

A gyógyvíz serkenti az anyagcserét, ezáltal fokozódik a szervezet méregtelenítése.

A víznek – legyen szó gyógyvízről vagy „sima vízről” – kiemelkedő szerepe van az idegek megnyugtatásában. Ellazít bennünket, és kikapcsol. Már önmagában ez a hatás is nagyon értékes.

A gyógyvizet ivókúraszerűen is alkalmazhatjuk, így az ásványi sók az emésztőrendszerünkön végighaladva fejtik ki áldásos tevékenységüket.

Szóval mindegy, hogy benne ülünk, vagy belélegezzük vagy megisszuk…mindenhogy hat. Kellemes fürdőzést és rekreációt kívánunk! (gyógyvizes kalkulátorainkat a cikk alatt találja meg)

'Melyik gyógyfürdő való az én betegségemre?' - kalkulátor ITT érhető el.


Egészség Utazás