Hol és mikor lesz penészes a fürdőszoba?

A penész a fürdőszoba több pontját is érintheti, nem csak a falakat és a fugát, hanem olyan helyeken is megjelenhet, mint például a csempe vagy a zuhanykabin. Kellemetlen látványt nyújt, ami miatt természetesen minél előbb próbál tőle megszabadulni az ember. De milyen módszerek adottak?

Házi módszerek a penész ellen

Mivel a penész oka a magas páratartalom, ezért fontos a minél gyakoribb szellőztetés. Ez sajnos nem mindig megoldott, és eredményt sem feltétlenül hoz. A boltokban kaphatók különféle penészölő szerek és vegyszerek, de az ammónia, az ecet és a hipó is előkerül sokaknál, bízva benne, hogy kiirtja a penészgombát. Ezek használata abból áll, hogy lekenik a felületet, majd kis várakozási idő után lesúrolják az anyagot és letörlik a penészt.

Jó, ha tudjuk, hogy a hasonló házi praktikák veszélyesek lehetnek az egészségre nézve, főleg, ha a vegyszereket nem használjuk körültekintően, és még a penészt is védőfelszerelés nélkül próbáljuk eltüntetni. 

Miért tér vissza a penész ennek ellenére?

A fentiek sajnos csak ideiglenes megoldást jelentenek, felületi kezelés csupán, ami a penész okát nem tudja eltüntetni, ezért a gomba folyamatosan visszatér. A penész megjelenésének oka az említett magas páratartalom. Ezt kell csökkenteni annak érdekében, hogy a penészes fürdőszoba ne keserítse meg a mindennapjainkat. A vegyszeres kezelés és a házi praktikák nem alkalmasak arra, hogy az ok gyökereit szüntessék meg, ezért máshol kell keresni a megoldást.

Mi hoz végleges megoldást? 

Végleges megoldást egyedül a páramentesítő készülék hozhat, ami képes magába gyűjteni a levegőben lévő párát, valamint a falakban és bútorokban lévő nedvességet, akár több litert is naponta. Ha pedig nem nedvesek a falak, a penészgomba sem tud elszaporodni. A normál páratartalom tehát nem elérhetetlen: A Páramentesítő.hu-nál kapható párátlanító készülékek használatával nagyban javulhat az otthoni levegőminőség. Elhelyezhetők a fürdőszobában, de a lakás többi részén is, mivel hordozhatók, tetszés szerint választható ki az aktuális helyük.

Amennyiben úgy döntünk, hogy szükségünk van egy hasonló készülékre, nincs más dolgunk, mint kiválasztani azt a berendezést, ami a párátlanítandó helyiség méreteire van szabva, ugyanis a készülékek bizonyos m2-en tudnak hatékonyan működni. Hosszú távra szóló vétel, ami nagyban megkönnyíti a mindennapokat!


Otthon