Ebben a bejegyzésben egyrészt a homlokrakodókkal, másrészt a gumikerekes rakodókkal foglalkozunk. Mindkét géptípus megfelel az építőipar igényeinek, ezért célszerű részletesebben is beszélnünk róluk.

Nézzük meg tehát az előnyeiket, valamint a felhasználásuk lehetséges körülményeit.

A homlokrakodó gépek előnyei

Olyan helyeken tudjuk kihasználni leginkább a bennük rejlő potenciált, ahol kemény felületen zajlik maga a munkavégzés. Érdemes néhány konkrét típust szemügyre vennünk a kategóriából.

A JCB 411 és a JCB 417 homlokrakodók például középkategóriás munkaeszközöknek számítanak. Egészen szűk helyek is elérhetők velük, hála a kompakt tervezésüknek. Hatékony gépeknek számítanak, nagyszerű ár-érték aránnyal.

Mindkettőt Ecomax erőforrás működteti, amelyről köztudott a gazdaságos üzemanyag felhasználás. A JCB 411, valamint a JCB 417 is kedvelt a kezelők körében, köszönhetően a Climate Control klímarendszernek, a gerincbarát üléseknek és a könnyű kezelhetőségnek.

A gumikerekes rakodók hasznossága

Építőipari munkáknál egy gumikerekes rakodó esetében is fontos szempont, hogy el lehessen érni vele a szűkebb helyeket. Ezáltal meg lehet oldani a manőverezést a nehezebb körülmények között is.

A kategória képviselői közül a JCB 407-et érdemes kiemelnünk. Megbízható Kohler motor hajtja, mégpedig 48 kW teljesítményt, továbbá 300 Nm nyomatékot biztosítva. Hogy a munka még gyorsabban menjen, arról egy kétsebességes hidrosztatikus váltó gondoskodik.

Az építőiparban a zajvédelem sem utolsó szempont, ezért a JCB a legalacsonyabb zajkibocsátási szint elérésére törekedett a JCB 407 megalkotása során. A kezelőt tehát nem zavarja majd a menetzaj, a tágas fülke és a könnyű kezelhetőség pedig szintén az ő zavartalan munkáját segíti majd.

Érdemes érdeklődni a Terra Csoportnál kapható használt gépek iránt, amennyiben munkagép vásárlását fontolgatja! Kollégáik meg tudják nézni Önnek, hogy milyen típusú gépek állnak rendelkezésre, adott esetben tanácsokkal is el tudják Önt látni.

Az építőiparban alkalmazott munkagépek közös vonásai

Közös halmazt képez az építőipari gépek jellemzőinél a kompakt kialakítás. Csakis így lehet megoldani a szűkebb, keskenyebb és nehezebben hozzáférhető helyeken való munkavégzést.

A hatékonysághoz az is kell, hogy a gépkezelő csak a feladatra tudjon koncentrálni. Stressz nélkül élesebb a figyelem, így pedig a hatékony napi munka mellett el lehet kerülni a baleseteket is.

Építkezéseknél a környezetbarát működésről sem szabad megfeledkezni. Természetesen a JCB is odafigyel erre, ennek megfelelően csakis kompakt és hatékony teljesítményű modelleket gyárt.


Munka