Ha szerverfejlesztésben gondolkodunk, az alábbi előnyök kifejezetten jól jöhetnek

Az egyik legfontosabb előny az úgynevezett „custom” konfiguráció, melynek értelmében az IT-partner a szervert nemcsak megépíti, hanem előzetesen teszteli is. Értelemszerűen az általunk igényelt műszaki tartalomnak megfelelően, a gyári alkatrészek alkalmazásával.

Optimális esetben egy ilyen szerverbeszerzés és -beüzemelés néhány munkanapon belül megvalósul, az igazán komplex projektek sem igényelnek több időt két hétnél. Természetesen az sem jelent hátrányt, ha a munkát kedvező ár-érték arányban teljesíti számunkra a partner.

Egy valóban hozzáértő informatikai cég a projekt kapcsán széles körű portfólióval rendelkezik, ismeri az aktuális termékeket, a beszerzett szerverekre pedig visszavásárlási opciót is kínál.

Az adattárolás területén megoldásért kiáltó problémák

Napi szinten felfoghatatlan mennyiségű adattal dolgozunk, ezeknek a gördülékeny tárolása pedig egyfolytában kihívást jelent. Ennek megfelelően mindenképp dinamikusan növelhető tárolóterületekre van szükség, különösen céges környezetben.

Amennyiben növekszik a tárolt adatok mennyisége, azzal együtt a tárolórendszer teljesítményének a megnövelése szintén indokolttá válik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tárolóterületek védelmének fontosságát az adatvesztéssel szemben, mert az adatkorrupció és adatlopás komoly fenyegetést jelent manapság.

Milyen kiegészítő alkatrészek beszerzésére lehet szükség a szerverkorszerűsítés mellett?

A már jelenleg is használt eszközök kedvező áron beszerezhető, eredeti gyári alkatrészekkel történő bővítése vagy kiegészítése kitűnő választásnak bizonyulhat. Persze felmerülhet a kérdés, hogy pontosan milyen opciók beszerzése lehet indokolt.

Többek között a második processzorok a kiegészítőkkel együtt, a memóriabővítések, merevlemezek, SSD-k a szerverekhez és adattárolókhoz, továbbá a hálózati vezérlőkártyák, storage-vezérlőkártyák (SAS, SCSI) is nagyszerűen használhatók.

Szükség lehet továbbá szalagos meghajtókra szalagkönyvtárakba, valamint olyan cserealkatrészekre, mint az alaplapok, tápegységek és akkumulátorok. Mindezek mellett a SAN és tárolóliszencek, valamint az SFP modulok beszerzése is előnyösnek bizonyulhat.


Munka