A vendéglátóhelyekre most különösen nagy nyomás nehezedik

Az éttermek felkészültsége még sosem volt ilyen fontos, mint napjainkban. Az embert – és vállalkozást – próbáló hónapok után kiemelt figyelmet kell szentelniük többek között a higiéniára is. Amellett, hogy remek kiszolgálással, finom ételekkel várják újra a vendégeket, a jó megjelenés és a tökéletes tisztaság is fontos szempont.

Az első benyomás egy vendéglátóhelyre belépve bizonyára a rendezett, jó megjelenés. Ehhez a berendezéseken felül az igényes teríték is hozzátartozik, így fontos, hogy a vendégtér kifogástalan legyen. Az éttermek a beszerzések során azokat a termékeket részesítik előnyben, amelyek a kellemes megjelenésen felül praktikusan tisztán tarthatók.

A higiéniára ügyelve a legtöbb étterem ma már textilhatású, cellulóz alapanyagú szalvétákat használ. Nagy népszerűségnek örvendenek a papír tányéralátétek, amelyek minden vendég után egyszerűen lecserélhetők, így járulnak hozzá az étterem tisztaságához. 

A látható és a láthatatlan intézkedések

A vendégtéren kívül a toalettre is fokozott figyelmet kell szánni. Noha az igényes éttermek eddig is adtak a mellékhelyiségek tisztaságára, a járványhelyzet miatt érdemes plusz fertőtlenítő adagolóval is felszerelni ezt a helyiséget.

Egy-két kivételtől eltekintve az étterem konyhája a vendégek számára láthatatlan marad. Ahogy az is, hogy milyen erőfeszítésekkel jár egy éttermi konyhát fenntartani úgy, hogy közben a legszigorúbb higiéniai előírásoknak is megfeleljen – és persze a finom ételeket gyorsan, kifogástalanul tálalják az ott dolgozók.

Mindennek a bástyái – a jó alapanyagokon és a profi szakembereken felül – a tökéletesen működő konyhai berendezések.

A professzionális konyhai eszközöknek fontos szerep jut

Az éttermekben található készülékek funkciójukat tekintve ugyan megegyeznek a háztartásokban használtakéval, ám azokat professzionális felhasználásra tervezték. A vendéglátóhelyek konyháinak ipari mosogatógépei például „nem engedhetik meg” maguknak azt a luxust, hogy olykor-olykor az egyik tányéron odaragadt ételmaradék vagy egy poháron folt maradjon. Ezért a működtetésük sem hagyományos.

Ezekhez a mosogatógépekhez például automata adagolórendszereket kapcsolnak, amelyek bekötéséhez szakember szükséges. A rendszereket a mosogatógép vezérli és állítható keverékkel mossa tisztára az edényeket.

Léteznek manuális adagolók is, amelyek a rajtuk átfolyó víz segítségével vákuumot képeznek, amely így a vegyszert felszívja a kannából.


Egészség Gasztro