A több mint egymillió kattintás alapján a legolvasottabb cikkek közé tartoznak az átlagemberek inspiráló történetei is, amelyekből tippeket és főleg motivációt kaphatnak az olvasók az életmódváltáshoz, vagy a mozgással, diétával elérhető fogyáshoz. Sokan klikkeltek a fiatal anyuka történetére, aki már száz kilósan, komoly egészségi problémákkal szembesülve döntött úgy, váltania kell. Ugyancsak rengeteg látogatót inspirált Sarah története, aki azért kezdett diétázni, hogy leadja a terhessége során felszökött 40 plusz kilóját. Csakhogy időközben beleszeretett a testépítésbe, és így eljutott az idei brit női testépítő bajnokság országos döntőjébe is.

A látogatók szívesen informálódnak hírességek életmódváltásáról vagy trükkjeiről is. Így például Király Linda küzdelméről a kilókkal, az általa kipróbált fogyókúrás módszerekről, illetve arról, miként bántották a súlyfeleslege miatt. A hírszűrő platform elemzése alapján sokakat érdekelt, milyen tippeket ad Ryan Reynoldsnak személyi edzője, milyen gyakorlatokkal tartja karban magát Dakota Johnson – vagy éppen korábban Marilyn Monroe. Számos magyar volt kíváncsi arra is, hogyan edz egy budapesti edzőteremben a Terminátor hatodik részét mostanában itt forgató Arnold Schwarzenegger.

A Filter hazai felhasználói szívesen szereznek be a mindennapi mozgáshoz vagy keményebb edzésekhez szükséges tippeket is a netről. Olvasnak arról, hogyan kezdjenek hozzá a futáshoz, hogyan tarthatják megfelelő szinten a pulzusukat és vérnyomásukat, illetve arról, melyek a legkedveltebb mozgásformák a magyarok körében. A nyári melegben természetesen népszerűek az ehhez kapcsolódó tudnivalók – hogyan kell sportolni ilyenkor, mire kell felkészülni egy-egy megterhelő kánikulai edzés előtt, mennyi vizet érdemes fogyasztani, illetve érdemes-e cukros üdítőket inni. De sokan kattintanak az életmód- és sporttémák „határterületeivel” foglalkozó cikkekre, például a sportolás következtében fellépő orgazmusról, vagy az edzőteremben elkövethető öltözködési bakikról.

Számos olvasót érdekelnek az étkezéshez kapcsolódó tippek, így például az összeállítás azokról az élelmiszerekről, amelyeket érdemes elkerülni, a puffasztott rizstől a zöldségchipsen keresztül a szójatejig vagy az aszalt gyümölcsökig és magokig. Népszerű anyagok az étkezési szokásokhoz kapcsolódó tudnivalók is: milyen tévhitek léteznek a reggelivel kapcsolatban, hogyan szervezzük meg a 90 napos diétát, vagy milyen a fogyáshoz tökéletes vacsora. Többen kíváncsiak a szokatlanabb praktikákra is – például arra, lehet-e fogyni a légzésdiétával vagy a 8 órás étrenddel.

A Filter több mint 100 téma szerint gyűjti és rendezi az online cikkeket, ahonnan az olvasók tovább kattinthatnak az eredeti hírforrásra. A hírszűrő platform egészséggel, életmóddal, mozgással, táplálkozással foglalkozó Te tested! témaköre rendszeresen a legnépszerűbbek közé tartozik, az itt szereplő, közel 9 ezer hírre eddig több mint 1,1 milliószor kattintottak az olvasók. A témákban szereplő cikkeket időrendi és népszerűség szerinti sorrendbe is  rendezhetik – az oldalon böngészve így megismerhető, hogy melyek a magyar internet legnépszerűbb témakörei és hírei.


Életmód Laza