Először is: mi az a narancsbőr, és miért alakul ki?

Gyorsan oszlassunk el egy közismert tévhitet: a narancsbőr nem azonos a cellulitisszel, ugyanis ez utóbbi egy súlyos, bakteriális eredetű bőrfertőzés. A narancsbőr helyes megnevezése tehát cellulit. Tulajdonképpen azért keletkezik, mert a bőr alatt, a fenék és a combok környékén lévő rostok között felgyülemlik a zsír, és előtűnnek a jól ismert kis gödröcskék. 

Való igaz, hogy a genetika is szerepet játszik a megjelenésében, azonban sokkal inkább a helytelen életmód a valódi “bűnös”. Ha tehát szeretnél megszabadulni tőle, akkor ebben az irányban kell kezdened a változtatást. 

Első lépés: kezdj el sportolni!

Ha eddig nem volt a mindennapi rutinod része a mozgás, akkor most itt az ideje aktívabban tölteni a napjaidat! Persze nem muszáj több órás, végkimerülésig tartó edzéseket végezned, de naponta minimum 20-30 percet szánj egy kis sportra (ennyi szabadidőd biztosan akad!). 

Léteznek olyan gyakorlatok, melyek célzottan a comb- és farizmokat dolgoztatják meg, ezáltal segítenek eltüntetni a felgyülemlett zsírréteget. Többek között ilyen a hátrafelé lépcsőzés, a guggolás különböző variációi, a kitörés előre, illetve oldalra. Végezz legalább 10 ismétlést mindkét lábaddal.

Második lépés: külső és belső rásegítés

A cellulit elleni krémeket és tablettákat egyesek átverésnek tartják, aminek az az oka, hogy tévesen azt hiszik, hogy egy ilyen “csodaszer” majd pillanatok alatt sima bőrt varázsol. Ezek a készítmények azonban önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy hipp-hopp eltüntessék a narancsbőrt úgy, hogy te mellette nem teszel semmit ennek érdekében.

Edzés és diéta mellett használva azonban gyorsítják a folyamatot, és rövidebb idő alatt látványosabb eredményt érhetsz el velük. Tégy egy próbát a Fittprotein.hu cellulit ellenes termékeivel

Harmadik lépés: megfelelő étrend

A sport már félsiker, de ne feledkezz meg a táplálkozásról sem! Legjobb, ha a sót, a cukrot és a finomított szénhidrátokat száműzöd, vagy csak minimális mennyiségben fogyasztod. Helyettük válaszd a különféle bogyós gyümölcsöket, citrusféléket, valamint a zöld színű zöldségeket.

A diéta elején mindig nagy kihívás, hogy evés után sem érzed magad jóllakottnak, és rád tör a nassolhatnék. Azonban 1-2 hét elteltével szűkül annyit a gyomrod, hogy kisebb adaggal is kellemesen eltelítve érzed magad. A narancsbőr fokozatos elhalványodásával arányosan pedig az önbizalmad is nőni fog majd.


Egészség Életmód