Értékes perceket veszíthet a munkavállaló, ha a büfében vagy a menzán hosszú sort kell kiállnia mire le tudja adni a rendelését. Az ilyen helyzetek miatt stresszessé válik a pihenőidő. Ha pedig nem is tud nyugodtan étkezni, a nap hátralevő részében nyűgössé, ingerültté válhat. 

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy a modern szemléletű irodák milyen megoldással küszöbölték ki ezt a problémát.

Plusz juttatások

Minden vállalat igyekszik valamilyen extrával magához csábítani a munkaerőt. Az Ordit.hu a Cloud Canteen közösségi irodai ebédrendelés szolgáltatásával hódítja sorra az innovatív gondolkodású hazai vállalkozásokat. A platformhoz már számos hazai étterem csatlakozott, és továbbra is várják azokat az új partnereket, akik szeretnék bővíteni szolgáltatásaikat irodai cateringgel.

Akik felismerték, hogy míg évekkel ezelőtt hatásos volt a gyümölcsnap vagy az ingyen kávét/teát kínáló szolgáltatás, mára ezek felett eljárt az idő. Bár kétségtelenül otthonosabb közeget teremtenek, egyszerűen megváltoztak a munkavállalók igényei. 

Ebédrendelés appon keresztül, gyorsan

A home office-ból való visszatérés után a dolgozók azzal szembesültek, hogy észrevétlenül letelik az étkezésre kijelölt fél óra, és vagy kapkodva, vagy egyáltalán nem sikerült befejezni az ebédet. Ezzel szemben otthon csak benyúltak a hűtőbe a készételért és megmelegítették. Evés után lehet, hogy még egy csésze kávét is meg tudtak inni, hogy újult erővel vessék bele magukat az elintéznivalókba.

A 21. századi életmód megköveteli a gyorsaságot, és az internetes felületet. E kettőt kombinálva született meg a Cloud Canteen applikáció, aminek segítségével könnyen és gyorsan tud bárki az alkalmazottak közül előre ebédet rendelni. A csomagokat futár viszi az átvételi pontra, azaz az irodaházba, így senkinek nem kell az épületből kiszaladnia az ebédért.

A konyhában születnek a barátságok

Úgy tartja a mondás, hogy magyar ember evés közben nem beszél, de természetesen egy jó hangulatú étkezőben élénk társalgás zajlik. A kötelező udvariasságokon túl akár a más részlegeken dolgozókkal is születhetnek barátságok egy-egy receptcserét követően. 

A feltöltő beszélgetések élménye az otthoni munkakörnyezetben elmarad, ezért motiváló visszatérni a többiekhez az irodába. Az időtlen sorbanállás vagy a késve érkező futár okozta feszültség így a múlt jótékony homályába veszhet. 

A nyugodt étkezés a jó teljesítmény záloga

Valamint természetesen az egészségé és a jó közérzeté. A sietve bekapkodott étel megülheti a hasat, ami aztán rányomja a bélyegét a nap egész hátralévő részére. Sem a kollegák, sem az ügyfelek nem szívesen néznek egy fancsali ábrázatot.

Az ügyfelek azt gondolhatják, hogy ők jelentenek terhet a pult másik oldalán ülő számára, pedig erről szó sincs. Mindenesetre ezt ők nem tudják, csak azt, hogy nem volt túl jó ügyfélélményük. Mindez azonban elkerülhető, ha a te céged is csatlakozik az irodai ételrendelők táborába.


Munka