Pénzváltás, deviza, valuta árfolyamok

A magyarok 40%-a rendszeresen szokott, vagy tervez a következő két évben külföldön nyaralni az OTP Bank felmérése szerint. Ők jellemzően keresik a legjobb árfolyamot, de csak ötödük vásárol tudatosan, figyelemmel kísérve az árfolyamok alakulását.

Az utazók harmada az árfolyamtól függetlenül akkor vált, amikor szüksége van valutára. Bár elmondásuk alapján a legtöbben (64%) tisztában vannak az árfolyamokkal, nem követik napi szinten azokat.

Mindössze a lakosság kevesebb, mint negyede (23%) rendelkezik mindig pontos információkkal. A felmérésből az is kiderült, hogy a legoptimálisabb árfolyamok folyamatos keresése inkább a fiatalokra jellemző. A gyakori változások miatt azonban közel sem egyszerű naprakésznek lenni az éppen aktuális árfolyamról.

A magyarok 42%-a fordít külön figyelmet olyan dolgokra, mint például a devizaváltás költsége. Pedig akár ezen is meg lehet takarítani.

Deviza középárfolyam kedvezőbb, mint a deviza eladási árfolyam

Erre is megoldást kínál az OTP Bank Árfolyam+ számlacsomageleme, amellyel az igénylést követő hónaptól kedvezményesen, az eladási árfolyam helyett az OTP Bank középárfolyamának megfelelően számolja el a bank a devizás vásárlást vagy utalást, ráadásul átváltási költségmentesen.

„Akik az őszi utószezonra időzítették a külföldi utazásukat, és szeretnének kedvezményes árfolyamon devizában vásárolni, azoknak még mindig nem késő igényelni az OTP Bank Árfolyam+ szolgáltatását. Ráadásul az igénylési és érdeklődési számok miatt a szolgáltatás díját érintő akciót egészen év végéig meghosszabbítottuk, hogy minél többen ki tudják használni a kedvezményt” - mondta el Kökény Dávid, az OTP Bank Termékfejlesztési senior managere”.

A szolgáltatás kizárólag a meghatározott forint számlákhoz igényelt, forint alapú betéti kártyával, meghatározott devizákban (EUR, GBP, USD, HRK és CHF) végrehajtott fizikai bankkártyás vásárlások esetén vehető igénybe havi 300 ezer forint értékig.

A kártyás vásárlás mellett – szintén havi 300 ezer forintos limit erejéig – a meghatározott forint számlákról elektronikusan indított devizautalások esetén is érvényes a kedvezményes árfolyam. Internetes kártyás vásárlás esetén nem él ez a lehetőség, ahogy hitelkártyával történő vásárlás esetén sem.

Az Árfolyam+ kedvezményes számlacsomagelem a Lakossági Bázis Számlához (Junior és Prémium kedvezménnyel együtt is igénybe vehető), a Junior számlához, a Smart, a Prémium Plusz, a Net, illetve a Jump számlacsomaghoz is igényelhető.

Már nemcsak az OTPdirekt internetes felületén van lehetőség a szolgáltatás igénylésére, ezt megtehetjük telefonos ügyintézői szolgáltatáson keresztül, valamint személyesen a bankfiókokban is.


Pénzügy