A két terület között azonban nem ez az egyetlen számottevő különbség, hanem a pozíciók megpályázásanak módja is. Míg ugyanis az állami szektorban nagyon kötött szabályok, vagyis törvények vannak, addig a magánszférában rugalmasabbak akár a bérek is. 

Mai cikkünkben a magánintézményekbe való pályázás feltételeit vesszük górcső alá, így aki épp álláskeresésben van, annak érdemes lesz velünk tartani.

Honnan induljunk?

A nyiregyhazaallas.hu oldalán található tanár álláslehetőségek Nyíregyháza városában kivétel nélkül magánintézmények igényeit jelenítik meg, és ez egy nagyszerű kiindulási pont lehet annak, aki szíve szerint elkerülné a közoktatás kötöttségeit.

Természetesen itt is nagyon kell figyelni, hogy minden követelménynek megfeleljünk, kiváltképp igaz ez a szakmai végzettségre, illetve a munkatapasztalatra,de a munkaidő mellett sem mehetünk el szó nélkül. A rugalmasság, a hibrid oktatási forma ma már egyáltalán nem ritka, így sok esetben a kisgyerekes tanárokat sem zárják ki abból, hogy visszatérjenek a katedrára.

Akkor sem kell persze csüggedni, ha nem találjuk azt, amit keresünk, a kínálat ugyanis napról napra, sőt olykor percről percre frissül. Ahhoz azonban, hogy ne maradjunk le álmaink munkájáról, mindenképpen érdemes állásértesítőt beállítani, így ha számunkra kedvező pozíció kerül fel a fentebb említett állásportálra, máris küldhetjük az önéletrajzunkat!

Apropó, önéletrajz!

Egy fontos dokumentum, amely képes megpecsételni a sorsunkat, így mindenképpen érdemes rászánni az időt, és olyan formába önteni, amely vállalható még a legkekeckedőbb munkáltató előtt is.

Ha azonban nem szeretnénk bakizni, ugyanakkor kedvünk sincs elmélyedni az önéletrajz írásának rejtelmeiben, akkor érdemes kihasználni a nyiregyhazaallas.hu ingyenes szolgáltatásást. 

Ennek keretén belül ha létrehozunk egy felhasználói fiókot, és ott kitöltünk minden fontos és releváns adatot a képzettségünket, szakmai tapasztalatainkat és készségeinket illetően, akkor csupán egy gombnyomással generálhatunk magunknak egy vállalható, modern és mutatós CV-t.

Álljunk készen akár egy videós állásinterjúra is!

Manapság már nem ritka, hogy az elsőkörös interjúkat videón keresztül ejtik meg a hirdetők. Ebben a formában az előre megadott kérdésekre kell nekünk felelni, és ezeket a válaszokat kamerával rögzíteni. 

Elsőre talán furcsán hangzik, ugyanakkor nagyon hatékony lehet, hiszen megspórolhatjuk az utazást, és a munkáltató is ki tud ejteni sok olyan jelentkezőt a rostán, aki egyáltalán nem illik bele az elképzelésekbe. Ha viszont mi tovább jutunk, akkor az azt jelenti, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk álmaink állásához.


Munka Iskola