Hogyan érdemes hajfestéket választani?

Sokan tanácstalanok, hogyan is kezdjenek hozzá a megfelelő árnyalat megtalálásához, hiszen ma már rendkívül széles az elérhető színkínálat. Bármilyen szín mellett is tesszük le a voksunkat, ügyeljünk arra, hogy jó minőségű, kímélő összetevőkből álló festéket választunk. 

A Joli Fodrászkellék webáruházában elérhető professzionális hajfesték kategóriában rengeteg árnyalat megtalálható, amiket a feltöltött színskálák segítségével könnyedén meg lehet tekinteni. Emellett elérhetőek ammónia és egyéb káros anyagoktól mentes festékek is, így azok is meg tudják találni a nekik való terméket, akik kifejezetten kímélő verziókat keresnek. 

Ne feledjük, hogy a hajfestés már önmagában is károsítja a hajat, így célszerű előnyben részesíteni azokat a termékeket, amelyek segítenek ápolni és helyreállítani a szálak szerkezetét. Ezenfelül ügyeljünk a festést követően is a hajápolásra, és szerezzünk be kifejezetten festett hajra kifejlesztett sampont, balzsamot és kondicionálót. 

Az ideális árnyalat nyomában

Ha megtaláltuk a hajtípusunknak megfelelő hajfestéket, nincs más hátra mint kiválasztani az árnyalatot. Mivel a hajfestés már alapból megterheli a hajat, ezért érdemes minél kisebb mértékben eltérni a haj eredeti színétől, így csökkenthetjük a roncsoló hatást, és elkerülhetjük a haj töredezését. 

Ezen felül ügyeljünk arra is, hogy a választott szín összehangban legyen a bőrünk tónusával is. Az általános szabály, amit érdemes alkalmazni, hogy meleg bőrtónus esetén sötétebb, hideg esetén pedig világosabb árnyalatot preferáljunk. 

Sokan unalmasnak gondolják a barna színt, pedig tökéletes választás lehet, ha egy kis változásra vágyunk. Hajunk kímélése érdekében szőke haj esetében egy világosabb, fekete hajnál pedig egy sötétebb változatra érdemes voksolni. 

Népszerűek a különböző balayage technikák is, amelyek extravagáns külsőt kölcsönözhetnek viselőjüknek, ráadásul így a hajunk tövét sem kell feleslegesen befesteni. Ezzel nemcsak a hajunk egészségének, hanem pénztárcánknak és időnknek is kedvezhetünk. 

Hogyan ápoljuk a festett hajat?

Fontos kiemelni, hogy ha először festjük be hajunkat, át kell alakítanunk az addig alkalmazott hajápolási rutint is. Szerezzünk be festett hajra kialakított termékeket, illetve helyezzünk nagyobb hangsúlyt a haj megóvására. A töredezés elkerülése érdekében használjunk balzsamot, kondicionálót, hajpakolást is, illetve igyekezzünk lecsökkenteni a hajunkat érő hőhatást. 

Egy új hajszín feldobhatja a külsőnket, ennek köszönhetően pedig magabiztosabbak lehetünk a hétköznapokon. Fontos azonban, hogy mint az élet minden területén, itt is tartsuk a fokozatosság elvét, és ne tegyük ki hirtelen túl nagy terhelésnek a frizuránkat.


Életmód