Tervezzen meg mindent

Ahhoz, hogy álmai udvarát vagy kertjét valósíthassa meg, az első és talán legfontosabb, hogy tervezze meg előre. Az, hogy megálmodta, az rendben van, de mindenképp vesse papírra. Ekkor fogja ugyanis látni igazán, hogy megfelelő lesz-e az Ön számára a fejben megfogalmazott ötlete. Így fogja látni azt is, hogy kimaradt-e valami, vagy kell-e még valamit beterveznie. 

Azonban ne csak azt tervezze meg, hogy mi és hol lesz. Tervezze meg azt is, hogy mit honnan szerez be, és hogy mikorra, így időben meg fog érkezni minden. Már csak várnia kell a tervezett dátumot, és menni is fog minden, mint a karikacsapás.

A térkőjárdák és sétálóutak nagyon hangulatosak

Ahhoz, hogy megteremtsük a megfelelő hangulatot és a bejárhatóságot akár esős időben is, szükségünk lesz sétálóutakra. Ez annyira egyedivé, szinte meseszerűvé tudja tenni a jól megkomponált udvart.

Nagyon szeretik ötvözni a különböző felületeket, a különböző anyagokat. Épp ebből adódik az is, hogy ma már nem feltétlenül résmentesen, egymás mellé zárva térkövezünk, mert van ennél jobb megoldás is. Ehhez pedig kiváló választás a Barabás Téglakő Kft. térköve. A Zengő térkő gyakorlatilag a klasszikus járdalap mai, modern, letisztult változata.

Ezzel a térkővel és a köré ültetett kiváló minőségű gyeppel csodálatos összhangot teremthetünk az udvarunkban. Játszhatunk a lapok közötti távolságokkal, így épp olyan lesz, amilyet szeretnénk. Ezeket az ösvényeket a gyerekek is imádni fogják, és nekünk is jó lesz esős időben ezeken lépkedni. Sokan szeretik kavicsokkal, murvával kombinálni, így a két felület váltakozása is szép mintává áll össze. További kiváló hasznosítási módja a medence körüli terek burkolása. Önre és fantáziájára van bízva, hogy mit hoz ki a térkövek és egyéb felületek találkozásából.

Nem szégyen szakembert hívni

Végül beszéljünk arról is, hogy hiába nagyon kreatív, hiába van meg minden a fejében, nem feltétlenül tudja megvalósítani egyedül. Ekkor aranyat ér egy nagyon jó szakember, aki segít a gyakorlatba átültetni mindazt, ami a fejünkben már megvan. Nem szégyen szakembert hívni! Sőt, ha megteheti, hívjon is, mert ő fogja tudni megmondani, hogy mi kivitelezhető és mi nem. Valamint, hogy az Ön terveinek megvalósítása kb. mennyibe fog kerülni “kulcsrakészen”. Nagy segítség, inspiráció és fontos kontroll is egyben egy jó szakember.


Otthon