A csapatépítés esetében javasolt olyan program mellett dönteni, amely mindenki számára tökéletes élményt nyújt. Jó választás például a Neverland szabadulószoba, amely különleges élménnyel vár mindenkit. Olyan atmoszférát biztosít, amelyben azonnal el lehet lazulni. Felejthetetlen élményt nyújt, valamint finom falatokat és kuriózumnak számító italokat is biztosít. Exkluzív csapatépítésre ad lehetőséget Budapest belvárosában. 

Teljes körű csapatépítés

A szabadulószoba kiválasztása mellett érdemes arra törekedni, hogy az adott helyszín lehetőséget biztosítson a teljes körű csapatépítésre. Ez alatt azt értjük, hogy ne csak a szabadulószoba élményét biztosítsa, hanem helyszínt arra is, hogy falatozni és iszogatni lehessen a kiszabadulás izgalmait követően. 

Ennek köszönhetően az adott hely egy egész estés kikapcsolódást nyújt a csapat minden tagja számára. A Neverland például ilyen helyszín, ráadásul akár 120 főt számláló cégek számára is izgalmas programlehetőséget tud biztosítani. 

A választás

A szabadulószobás csapatépítés azok számára kiváló választás, akik felejthetetlen élményre vágynak, kivételes helyszínt keresnek a céges program számára, és minőségi időt szeretnének eltölteni a kollégákkal. Továbbá ajánlottak azok számára, akik kreatívak és szórakozni is ötletesen szeretnének.

A szabadulószobák általában 7-8 főre ajánlottak, tehát ha nagyobb cégtől érkeznek a csapattagok, akkor érdemes kisebb csapatokba rendeződni. Természetesen nem gond, ha nem akarja mindenki kipróbálni a kiszabadulás élményét. Ők addig különleges italokat kóstolhatnak, majd pedig hozzájuk csatlakoznak azok a munkatársak, akik kiszabadultak a szabadulószobákból. 

A szervezés

A szervezés során figyelembe kell venni a munkatársak igényeit, hogy ugyanúgy jól érezze magát a kreatív szövegíró és a pénzügyes, valamint a cégvezető és az irodavezető. 

Első lépésként ki kell választani a helyszínt és azt, hogy milyen csapatépítő program tetszene a társaságnak. Ezt követően írni kell a rendezvényszervezőnek és ajánlatot kérni. Végül nincs más hátra, mint elfogadni az ajánlatot és várni a különleges csapatépítő dátumát.

Továbbá figyelni kell arra is, hogy a csapatépítő program jól meghatározott céllal rendelkezzen. A sikerhez természetesen elengedhetetlen a résztvevők aktív bevonása. Továbbá fontos a sokszínűség, hogy minden kolléga megtalálja azt a kihívást és feladatot, amely a leginkább elnyeri a tetszését. 

Végül pedig arra is ügyelni kell, hogy ne maradjon el a program végeztével az értékelés. Ugyanis az ekkor kapott információk hasznosak lesznek a jövőbeni csapatépítő események szervezésekor, és így növelni lehet az eredményességet.