A1 árszabás

Kinek való az A1 árszabás?

Minden egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági felhasználónak, aki egész nap, napszaktól függetlenül, azonos áron szeretné a villamos energiát megvásárolni. Éves 1320 kWh-t meg nem haladó fogyasztás mennyiségének elszámolása kedvezményes egységáron történik.

A2 árszabás

Kinek való az A2 árszabás?

Azon egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági felhasználónak, akinek a villamosenergia-fogyasztása meghatározó része az éjszakai, vagy hétvégi időszakra esik. Ezen árszabással a nap bármely időszakában vételezhet, de az elszámolás során a villamos energia egységára eltérő lesz a csúcs- és a völgyidőszakban. Fontos, hogy ezen árszabás esetében a csúcsidőszakra eső fogyasztás egységára magasabb, mint az A1 árszabás.

Áram árak 2021-ben

VEZÉRELT, KÜLÖN MÉRT ÁRAMKÖR FOGYASZTÁSÁRA ALKALMAZHATÓ ÁRSZABÁSOK

A vezérelt villamosenergia-szolgáltatás nem egész nap, csak szakaszosan, a szolgáltató által meghatározott időszakokban érhető el. A szolgáltató naponta, összesen minimum 8 (a nyári időszámítás idején 7) óra időtartamra biztosít villamosenergia-ellátást.

Vezérelt, külön mért áramkörről működtethető berendezések:

Bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, fixen (nem dugaszolhatóan) csatlakoztatott felhasználói berendezések. Általában az elektromos forróvíztárolók (villanybojlerek), vagy villamos hőtároló kályhák működtethetőek kedvezően a vezérelt, külön mért áramkörön.

B Alap árszabás

- Külön mért, vezérelt fogyasztásmérővel rendelkező lakossági ügyfeleink számára nyújt kedvező árú villamosenergia-ellátást.
- Önállóan nem, csak az A1 és A2 árszabás mellé választható tarifa.

Kinek való a B alap árszabás?

Azon ügyfeleinknek, akik a meleg víz előállítására elektromos forróvíztárolót (bojlert) használnak.

B Komfort árszabás

(kizárólag az MVM Démász Áramhálózati Kft. ellátási területén)

- Ha rendelkezik vezérelt áramkörrel, a B Komfort árszabás biztosítja Önnek, hogy több alkalommal és hosszabb ideig használhassa a vezérelt mérőre csatlakoztatott berendezéseit, a B Alap árszabáshoz képest 50%-kal több felfűtési ideje legyen.

- Naponta összesen legalább 12 órás vezérlési időtartammal (felfűtési időszakkal) állunk rendelkezésére.
- Ezt a tarifát díjmentesen igényelheti, ha a vezérelt külön mérés már ki van alakítva.

Kinek való a B komfort árszabás?

Azon ügyfeleinknek, akiknek a B Alap árszabás nem nyújt elegendő felfűtési időt, nagyobb a melegvíz-felhasználási igényük. Pl. ahol nagy az egy háztartásban élők száma, vagy akik napközben is használnak meleg vizet.

H árszabás

SPECIÁLIS ÁRSZABÁS HŐSZIVATTYÚ ÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁBÓL ÉPÜLET HŐELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ BERENDEZÉS RÉSZÉRE:

Kinek való a H árszabás?

- Külön mért felhasználói áramkörrel rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe a fűtési idényben (október 15. és április 15 között) a legalább 3 (2020. január 1-jétől 3,4) szezonális fűtési jóságfokú hőszivattyúk, azaz napenergiából és egyéb megújuló energiaforrásokból nyert hőt épületek hőellátására hasznosító berendezések és ezen berendezések üzemeltetését közvetlenül szolgáló készülékek fogyasztásának elszámolására.
- Egész napos vételezési lehetőséget biztosítunk, napszaktól függetlenül.
- A felhasználási helyen lévő H árszabásra jogosult berendezések külön mért felhasználói áramkörének fogyasztását fűtési idényen kívül az A1 árszabás magasabb díjtételével számoljuk el.

forrás: mvmnext.hu