Miért éri meg takarítani?

Akik saját műhelyt rendeznek be, többnyire azért döntenek így, mert egy olyan helyre vágynak, ahol szó szerint bármit megtehetnek. Jó, ha van egy zug a ház körül, ahol nyugodtan használhatjuk a festékpisztolyt és a flexet, senki sem szól, ha égett szagot csinálunk a hegesztéssel, és nem baj, ha fémforgácsos vagy fűrészporos lesz a padló, csak ki kell söröpni. 

Tegyük a szívünkre a kezünket: a műhelyben ritkán végzünk alapos nagytakarítást. Pedig a tisztaság nem csak a közérzetünk miatt, de anyagilag is megéri. Ha ugyanis átláthatóan tartjuk a garázsban uralkodó káoszt:

- A lejárt szavatosságú festékek, hígítók, egyéb vegyi anyagok folynak ki, nem marják meg a felületet. Sőt, ha időben elhasználjuk a készletet, nem kell feleslegesen újat vásárolni. 

- A por és az olajos szennyeződések nem ártanak a szerszámoknak (és a fényezésnek sem). 

- Gyorsabban dolgozhatunk, hiszen mindennek megvan a maga helye.

Rend a lelke!

A műhelyben akkor tudunk rendet tartani, ha mindennek megvan a maga helye. Ma már rengeteg praktikus polcrendszer, akasztó, szerszámtábla kapható, amelyek segítségével átgondoltan rendszerezhetünk. A csavarbolti műanyag dobozok, de akár egy kimustrált könyvtári kartotékszekrény is remek szolgálatot tehet, ha szeretnénk egy kicsit áttekinthetőbbé tenni rendszerünket.

Ha sílusosságra törekszünk, érdemes egy pillantást vetni a POLIRTECH.HU-nál kapható Poka premium termékekre. Ez a gyártó rengeteg érdekességet kínál azoknak, akik szeretik rendben tudni az eszközeiket. 

A hagyományos polcokon és kulcstartó állványokon kívül a termékcsaládban találhatunk polírozógép számára készült, falra szerelhető állványt és sok más praktikus kiegészítőt is. 

Az alapos takarítás és a megfelelő rendszerező eszközök használata segít, hogy a garázsunk vagy műhelyünk ne csak vállalható hely legyen, de sokáig biztonságos is maradjon. A rendetlenségben, összevisszaságban nehezebb elkerülni a baleseteket. Egy rendszerezett helyen azonban sokáig biztonságosan dolgozhatunk.


Munka