A nemzetközi szakmai szervezet elismerését Dr. Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója jelentette be egy ma megtartott sajtótájékoztatón.

Az eseményt Csókay Ákos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kabinetfőnöke nyitotta meg, aki beszédében kifejtette: az MNV Zrt. számára óriási büszkeség, hogy egy nemzeti tulajdonban lévő társaság nemzetközi szinten ér el ilyen kimagasló sikereket. Az elismerés kapcsán Dr. Braun Márton továbbá hozzátette, hogy az elismeréssel a Szerencsejáték Zrt. éves szinten  9,9%-os éves árbevétel-növekedését értékelték.

Fix számokkal lottózol? Lottó kalkulátorunk megmutatja nyertél volna-e valaha!

A növekedés motorja elsősorban a bukmékeri sportfogadások voltak, melyek 2016. utolsó negyedévében terven felül teljesítettek. A nagy, kiemelt bajnokságok mellett számottevő fogadás érkezett az alacsonyabb rangú sporteseményekre is. Megnövekedett eseményszám jellemezte az időszakot, újabb bajnokságokra és sportágakra teremtettük meg a játék lehetőségét. Növekedett az élő eseményekre történő fogadások népszerűsége is. A negyedik negyedévben szokásosan erős volt a sorsjegy termékcsalád forgalma is, különösen népszerűek voltak ebben az időszakban a magasabb árkategóriájú (pl. karácsonyi) sorsjegyek – fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató.

Melyik lottón nyerhetsz a legnagyobb eséllyel? Mutatjuk!

A sajtótájékoztatón mutatták be a társaság 2016-os üzleti eredményeit is. A 2016-ban fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Szerencsejáték Zrt. szerepe meghatározó a hazai játékszokások alakításában. A Társaság stratégiai küldetése, hogy élményt nyújtson és értéket teremtsen. A nemzeti lottótársaság rendkívül dinamikus növekedést mutatott fel az elmúlt években. Az évről évre új rekordot elérő árbevétel 2010-ről 2016-ra több mint megduplázódott, az adó és járulékbefizetések közel másfélszeresével haladták meg a bázisnak tekintett 2010. évet, miközben a társaságtól növekvő osztalékbevételre számíthatott a tulajdonos. A Szerencsejáték Zrt. a nemzetgazdaság 18. legnagyobb vállalata és a legdinamikusabb fejlődő szerencsejáték-társaság Európában.

A Black Jack kaparós sorsjegy titkai - számoljunk!

A 2016. évben elért 385,5 milliárd forint szerencsejáték árbevétel a legmagasabbnak számít a társaság történetében. A nemezeti lottótársaság közkiadásokhoz történő hozzájárulása pedig megközelíti a 80 milliárd forintot, mellyel hazánk egyik legjelentősebben adózó vállalkozásának számít. A szerencsejátékokból képződő játékadó felhasználásáról törvény rendelkezik, így kiemelt támogatásban részesült a hazai kultúra (Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Filmalap) és a nemzeti sportmozgalom.

2010-2016 között a szerencsejátékok árbevétele több mint megduplázódott, az éves átlagos növekedési ütem 15% volt, az ún. tiszta játékbevétel (árbevétel-játékosok nettó nyereményei) több mint másfélszeresére emelkedett. A számsorsjátékok jelentik a stabil játékos bázist, a fogadások és a sorsjegyek forgalma a 2010. évi négyszeresére emelkedett, míg az adó, díjak és járulékbefizetések közel másfélszeresével haladták meg a bázisnak tekintett 2010. évet.

A Szerencsejáték Zrt. 2010-2016 között a korábbi, stabil üzemeltetésre törekvő vállalatból dinamikusan fejlődő, innovatív vállalkozássá vált.  A szolgáltatás versenyképességének fenntartása érdekében az elmúlt években intenzív technológiai- és termékfejlesztési programot valósított meg. Kiemelkedően sikeresnek bizonyult a 2013-ban bevezetett új bukmékeri fogadási játék a TippmixPro és az Eurojackpot nemzetközi lottójátékhoz történő 2014 évi csatlakozás. A társaság 2015-ben elindította új, AEGIS értékesítési rendszerét, valamint teljesen megújította a Tippmix fogadását. Ezen kívül a dinamikus növekedéshez hozzájárult még az élő sportfogadás népszerűségének növekedése, valamint az ügyfélélmény-központú fejlesztések: az interaktív játékmód és ügyfélkapcsolati pontok fejlesztése.

Büszkék vagyunk arra, hogy méltán érdemeltük ki számos, a legjobb hazai munkahelynek járó díjat 2016-ban, mint a Fogyatékosság-barát munkahely, valamint a Legvonzóbb tisztán hazai tulajdonú munkahely (Randstad) elismeréseket- emelte ki a vállalat elnök-vezérigazgatója.

2017 is fontos év a Társaság életében. Több jubileumra is sor kerül: az Ötöslottó 60 éves, a Tippmix 20 éves, míg a Totó 70 éves születésnapját ünnepli.

Idén is folytatódnak, illetve dőlnek meg a rekordok a játékainknál: minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét vitték el az Eurojackpoton februárban, márciusban pedig a 30. Ötöslottó milliárdosunkat köszöntöttük.

A Szerencsejáték Zrt. 2010-2016 között

Különféle adók, járulékok formájában összesen 462,8 milliárd forinttal járultunk hozzá a közkiadásokhoz.

A szerencsejátékokból befolyt játékadó törvényben meghatározott része, 144,3 milliárd forint kulturális és sport célokat szolgált (Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Filmalap)

Közvetlenül 11,0 milliárd forintot fordítottunk közcélú támogatásra adomány és szponzoráció formájában.

A társasági adóból 6,1 milliárd forinttal támogattuk a magyar filmgyártást.

Saját forrásból 26,6 milliárd forintot fordítottunk technológiai és értékesítő hálózatot érintő fejlesztésekre.

Hazai szolgáltatásokat veszünk igénybe, munkalehetőséget teremtünk, biztos bevételi forrást jelentünk a játékok értékesítésében közreműködő partnerek alkalmazottainak (4513 terminálos értékesítőhelyen, ebből 281 saját üzemeltetésű lottózó, valamint 3058 csak sorsjegyet árusító hely).


Pénzügy