Az otthoni mérőeszközök használata nagyon gyors és egyszerű. Ma már nem csak vérnyomást, hanem vércukorszintet, sőt akár húgysavszintet is mérhetünk mi magunk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nincs szükségünk orvosi felügyeletre. Azonban a napi értékeinket mi magunk is ellenőrizhetjük, megfelelően hitelesített mérőeszközökkel.

Röviden a cukorbetegségről

A mai mozgásszegény életmód és egészségtelen táplálkozás megsokszorozta a cukorbetegségben szenvedők számát. Míg az 1-es típusú cukorbetegség kialakulása nem függ az életmódtól, a 2-es típusú bizony nagyon is. Az utóbbi betegség előszobája az úgynevezett inzulinrezisztencia, ekkor a szervezet nem reagál megfelelően a megtermelt inzulinra.

Mivel a diagnózis gyakran sokáig várat magára, akár évekig is kezeletlen maradhat. Megfelelő táplálkozással és aktív életmóddal az inzulinrezisztencia, sőt a 2-es típusú diabétesz is szinten tartható. Sőt, egyes esetekben az állapot javulása is bekövetkezhet.

Korszerű vércukormérő eszközök

Legyen szó bármely fajtájáról a cukorbetegségnek, jó, ha mindig tisztában vagyunk a vércukrunk szintjével. Ehhez nem kell naponta orvoshoz járnunk, elég beszerezni egy otthoni vércukormérő készüléket. 

A BükkösMed gyógyászati webáruház számos mérőeszközzel várja a betegeket. Ezekkel a kis szerkezetekkel egy perc alatt megmérhetjük a vércukrunkat. Nincs szükség másra, csak egy tesztcsíkra és egy csepp vérre az ujjunk hegyéről. 

Vannak olyan modellek, melyek nem csak vércukrot, hanem koleszterint és húgysavat is mérnek. Érdemes beszerezni egy ilyen kompakt készüléket, mely nagyban megkönnyíti egészségi állapotunk követését. 

Egyéb otthoni mérőeszközök

Említettük már a koleszterin- és a húgysavszint otthoni mérésének lehetőségét. A magas koleszterinszint hosszú távon bizony súlyos állapotokhoz vezethet. Szívinfarktust, stroke-ot, trombózisokat is okozhat az érfalakra lerakódó zsír. A koleszterinszint-mérővel azonban kordában tarthatjuk, s ha szükséges, gyógyszeresen kezelhetjük a koleszterinszintünket. 

A húgysav mértéke anyagcsere-rendellenességekről árulkodhat. Leginkább a köszvény kialakulásáért tehető felelőssé a magas húgysavtartalom. Ilyenkor az ízületek szöveteibe rakódik le a húgysav sója. Ez gyulladást okoz, ami nagyon fájdalmas tünetekkel jár. Azonban ha folyamatosan monitorozzuk a húgysavszintünket, időben észlelhetjük emelkedését. Ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy hamar kezeléshez juthassunk, megelőzve az ízületi fájdalmakat.

A megelőzés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A mérésekkel akkor is sokat tehetünk egészségünkért, ha nincsenek tüneteink.


Egészség