A méhpempő, mint természetes antibiotikum

A számtalan, méhek által termelt csodaszer közül érdemes kiemelni a méhpempőt és a méhkenyeret.

A méhpempő tulajdonképpen a méhek garatmirigy-váladéka, és kinyerése igen nagy szaktudást, speciális eszközöket és steril környezetet igényel. Ez az anyag egyedülálló módon képes segíteni a szervezetet a gyulladások elleni harcban, és a szervekre is nagyon jó hatással van. Alkotórészeit a víz, a cukor, a zsír, a nyers fehérje és aminosavak, nyomelemek teszik ki. Olyan bioaktív anyagnak tekinthetjük, amely nagymértékben képes támogatni az ember immunrendszerét. A benne található 10-HDA sav természetes antibiotikumként funkcionál, így baktérium-, gomba- és vírusölő hatást tulajdoníthatunk neki, illetve elpusztítja a szabadgyököket. A gyulladások elleni harcban is nagy szerepet kap. 

A méhkenyér számtalan pozitív hatással bír

A méhészet egy másik remek terméke a Bodó Méhészet által kínált méhkenyér, amely nem más, mint a méhek által virágporból, propoliszból és méhviaszból készített ötvözet. A rovarok szorgalmas munkával három hónapig erjesztik a tápláló eledelt. 

A méhkenyér fogyasztása kiegyensúlyozottabbá teszi a gyomorműködést, illetve a salakanyag-ürítés szabályozásában is részt vesz. Szinte hihetetlen, de ez a remek termék minden alapvető tápanyagot tartalmaz, ezért nélkülözhetetlen a szervezet számára a megfelelő, kiegyensúlyozott működéshez. Az ásványok, nyomelemek és vitaminok nagyon jó hatással vannak akár a sérült bélflórára, hiszen rendkívül könnyen felszívódnak. Férfiak esetében a prosztata-megnagyobbodásra gyakorolt jótékony hatása igazolt. A hölgyeknek is javasolt a fogyasztása, mivel a haj egészségéért is sokat tehet. 

A cél a kiegyensúlyozott táplálkozás 

A fentieken túl a méhkenyeret alkalmazzák még reuma és ízületi gyulladások kezelésére, továbbá a koleszterinszint szabályozására. Egyetlen ellenjavallata ismert, cukorbetegeknek nem javasolt a fogyasztása. 

A méhkenyér és a méhpempő tulajdonképpen egy hagyományos, napjainkban újrafelfedezett szuperanyag, amely képes enyhíteni a szennyezett környezet által okozott egészségkárosodás negatív hatásait és pótolni a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat. Nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, ezért első körben érdemes mindenképpen erről gondoskodni. A méhek által termelt anyagok segítenek megőrizni az egészségünket és esetenként egy-egy, már kialakult betegségre is jó hatással vannak. Érdemes tehát minden nap bevinni belőle a szervezetünkbe az ajánlott mennyiséget. 


Egészség