Sporttörténelmet ír a Network4 csoport: először közvetíti magyar platform a legendás Indianapolis 500 verseny tesztjeit.

Április 20-án és 21-én délutántól késő estig a rajongók különleges lehetőséget kapnak, hogy betekintsenek a világ leghíresebb autóversenyének kulisszái mögé és lássák a csapatok első szárnypróbálgatásait a NET4+ sport streaming felületen keresztül.

Amerika legendás futamát hagyományosan május végén tartják, a versenyt és az időmérő edzéseket, szabadedzéseket is – ahogyan az egész IndyCar évadot – a Network4 csoport hozza el a hazai nézőknek.

Az Indianapolis 500 olyan az autósportok rajongói számára, mint a tenisz világában a wimbledoni torna, vagy az amerikai fociban a Super Bowl.

Indianapolis az amerikai autóversenyzés bölcsője, az 500 mérföldes futam több mint 110 éves múltra tekint vissza, máig ez a legnagyobb presztízsű verseny, amelynek hétvégéjére közel félmillió ember vált jegyet. A 200 körös viadalt rituálék sora előzi meg, ilyen az április teszt is, amelyet a magyar nézők még soha nem követhettek képernyőn.

A Network4 csoport most elhozza ezt a lehetőséget: április 20-án 17:00 és éjfél között, valamint 21-én pénteken, 16:00 és 00:30 óra között élőben közvetíti a tesztnapokat a NET4+ streaming szolgáltatáson. A kommentátor Baski Dávid lesz.     

 
„Indianapolis kiemelten fontos helyszín: egyrészt ez az egyetlen superspeedway jelenleg a naptárban, másrészt ez a verseny egy bajnokságon belüli bajnokság. A széria ékköve, az autóversenyek legnagyobbika.

Az IndyCarban olyan szoros a verseny, hogy minden egyes ezredmásodperc, lóerő számít. A csapatok most tesztelik a technikát, a leszorítóerőt, újra kell tanulniuk az autók finomhangolását, hiszen ezeken múlhat az eredmény” – mondta Baski Dávid.

„Az elmúlt években láthattuk azt, hogy a nagy csapatok, mint az Andretti és a Ganassi egyszerre küldték ki a 4-5 autóból álló csapatukat, hogy megtanulják hogyan kell versenyezni a szélárnyékban, főleg a kanyarokban.

Tavaly olyan izgalmak történtek, hogy az amerikai kollégák haja az égnek állt és az egyikük hangosan fel is kiáltott, hogy „még nincs is május!” – tette hozzá Baski Dávid, aki azt javasolja a rajongóknak, hogy élvezzék ezt a két napot, a V6-os motorok duruzsolását és az esetleges meglepetéseket. A tesztek után május 28-án a futamot is kizárólag a Network4 csoport felületein láthatják a nézők.


Sport