A 43 éves sztárpilóta 2021 végén, 20 év után vonult vissza az F1-től, akkor kijelentette, hogy nem szeretne már teljes szezont lehúzni egyetlen versenysorozatban sem. A NASCAR azonban annyira izgatta a fantáziáját, hogy nem tudott nemet mondani és 2022-ben egyetlen futam erejéig beült a Trackhouse Racing 91-es számú autójába.
 
Räikkönen az esős körülmények között induló versenyen Watkins Glenben kemény csatákat vívott, azonban egy karambol idő előtt véget vetett a küzdelmeinek. Március 26-án Räikkönen újra padlóig nyomja a gázt Amerika és talán a világ legkeményebb versenysorozatában, méghozzá az austini Circuit of the Americas pályán.

A helyszín ismerős lehet a finnek: a Formula-1 mezőnyével többször járt itt, sőt, Texasban szerezte élete utolsó F1 győzelmét is még 2018-ban a Ferrarival. Räikkönennek láthatólag tetszett a közeg és az autó-autó elleni küzdelem.

„A NASCAR klassz” – írta ki az Insta oldalára a világbajnok a folytatás bejelentését követően. Az austini verseny a Cup Series idei első nem ovál pályás futama.

 
Kimi Räikkönen második NASCAR kalandját a Network4 csoport hozza el a magyar nézőknek a NET4+ streamingszolgáltató, valamint az ARENA4 és MATCH4 sportcsatornák műsorán. A Network4 csoport felületein a NASCAR Cup Series versenyek mellett a Xfinity- és a Truck Series futamait is követhetik a hazai rajongók.

A futamot a magyar nézőknek a Network4 csoport hozza el – természetesen élőben.  


Sport