A Chelsea jelenlegi helyzete

A 2019/20-as Premier League szezonban a Frank Lampard vezette fiatal csapat 13 mérkőzésből idáig 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel rendelkezik. 

Lampardék legutóbb a bajnoki címvédő Manchester City-től kaptak ki 2-1-re, november 23-án. A meccsen a Chelsea kifejezetten biztatóan játszott, azonban a vereséget nem tudták végül elkerülni, de a vezetőedző szerint a magabiztosság és a bizalom továbbra is töretlen. 

A következő ellenféllel, a West Ham Uniteddel november 30-án játszanak a kékek, majd az azt követő szerdán már az Aston Villa csapata lesz a kihívó. A két meccs papíron egyszerűnek is tűnhet, de a Premier League-et nem véletlenül nevezik sokan a világ legerősebb bajnokságának. 

Ha Te is a londoni kékek szurkolója vagy, támogasd a csapatot a Football fanshop Chelsea termékeivel!

Kik lesznek a Chelsea vetélytársai a szezon hátralévő részében?

Természetesen még korai kijelenteni bármit is a riválisokkal kapcsolatban, de számos szakértő elsősorban az Arsenal és a Tottenham csapatát tekinti a Chelsea elsődleges versenytársának. 

Unai Emery vezetésével az Arsenal jelenleg a Chelsea-hez viszonyítva 8 pontos hátránnyal a 13. helyen áll a tabellán. 

A Chelsea másik versenytársa a szintén londoni Spurs, azaz a Tottenham lehet. Mauricio Pochettino elhagyta a kispadot, és helyére a Chelsea-legenda, a portugál José Mourinho érkezett.

Mourinho érkezése jelentősen megosztotta a közvéleményt, hiszen korábban a Chelsea-s időszakában már tett olyan kijelentéseket, miszerint a Tottenhamet soha nem vállalná el. Pochettino menesztése után Mourinho két meccsből kettőt megnyert a Spurs-szel, azonban még kérdéses, hogy mennyire lesz stabil a csapat teljesítménye.

Mi lehet a Chelsea célja ebben az idényben?

Vannak, akik már bajnokesélyesként tekintenek a főként fiatalokból álló Chelsea-re. A kékeknek azonban még számos meccsen bizonyítaniuk kell, hogy ismét a Liverpool és a Manchester City kihívói legyenek mindenki szemében. 

Lampardék célja elsősorban a Bajnokok Ligája indulást jelentő 4. hely megszerzése lehet. A pénzügyi fairplay miatt a csapat igazolási lehetőségei jelentősen beszűkültek az idényben, így valószínűleg a legfőbb cél a stabilitást hozó Bajnokok Ligája indulás lesz.

A mostani szezonban a fiatalok tehetségének kibontakoztatása, és egy fix kezdő 11 kialakítása fogja játszani a főszerepet. Lampard természetesen mindig a végső győzelemre törekszik, és eddigi teljesítménye alapján kiváló munkát végez.


Sport