Azonban a porszívó nem csak az otthonok falain belül állja meg a helyét. Egy alapos takarításra ugyanúgy szükség lehet irodaházakban, egészségügyi vagy oktatási intézményekben, közigazgatási központokban, stb. Ám itt a hagyományos, háztartási használatra szánt porszívók már nem lesznek kellően hatékonyak. Ekkor jönnek képbe az ipari porszívók! 

De vajon miben más egy ipari porszívó, és mi alapján döntsük el, hogy melyikre van szükségünk? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat! 

Mit kell tudnia egy háztartási porszívónak? 

Az otthoni porszívók értelemszerűen a lakások, házak tisztán tartására lettek kitalálva. Teljesen más szempontoknak kell megfelelniük, mint az ipari változatoknak: legyenek kicsik, zajmentesek, ugyanakkor hatékonyak, egyszerűen használhatóak. 

A piacon ma már számos modell található, ezért mindenki megtalálhatja azt, amely számára a legideálisabb. 

Az ipari porszívókról

Az ipari porszívók számos dologban különböznek a jól ismert háztartási verzióktól. 

Egyrészt megfigyelhető, hogy ezek a készülékek sokkal nagyobbak és nehezebbek. Ennek oka, hogy sokkal strapabíróbbak és nagyobb teljesítményűek, mint a háztartási gépek, arról nem is beszélve, hogy sokkal többféle szennyeződést képesek eltávolítani: port, törmeléket, fémhulladékot, fűrészport, gyephulladékot, stb. Ezekkel egy hagyományos változatnak biztosan meggyűlne a baja! 

Ezenkívül az ipari porszívók előnyei közé tartozik az, hogy nagy kapacitással rendelkeznek, nagy méretük ellenére könnyen mozgathatóak és kiüríthetőek, illetve bizonyos típusok akár elosztóként is működtethetőek. 

Amennyiben egy nagyipari porszívó a Kärcher Center Marcleantől megkönnyítené a munkánkat, érdemes olyan modellt választani, amely minőségi és megbízható, így hosszú éveken keresztül szolgálhat minket. 

Nem mindegy, milyen feladatra választjuk

Mielőtt vásárlásra kerülne a sor, előtte érdemes alaposan átgondolni, pontosan milyen feladatra is keresünk porszívót. Felesleges ugyanis egy kis méretű helyiségbe hatalmas teljesítményű ipari gépet választani, ám egy hagyományos porszívó nem fog tudni megbirkózni egy hatalmas teremben lévő mindenféle hulladékkal. 

Térképezzük fel azt is, pontosan milyen környezet vár ránk, illetve milyen típusú hulladék eltakarításáról van szó. Az ipari porszívókat nézegetve is széles választékra bukkanhatunk, eltérő funkciókkal és kiegészítőkkel. Tájékozódjunk alaposan, melyik lenne számunkra a legmegfelelőbb! 

Vannak tehát bizonyos esetek, amikor a hagyományos porszívók helyett az ipari gépeket érdemes választani. Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk vásárlás előtt, mindig gyűjtsünk be minden lényeges információt! 


Otthon