Az viszont ilyenkor is meghatározza a vásárlást, hogy mekkora kerettel gazdálkodunk, azaz, hogy mit enged meg a pénztárcánk. A tévhitekkel és előítéletekkel szemben, nagyon is jó döntés lehet egy használt darab vásárlása.

Első körben gondoljuk át, hogy asztali számítógépre vagy inkább egy laptopra van-e szükségünk. Ez azért fontos,mert jóval olcsóbban vehetünk magasabb teljesítményű, erősebb asztali számítógépet. Ezért mérlegeljük, hogy melyik illik jobban az életmódunkhoz, illetve a gépre háruló későbbi feladatokhoz. Ha nem vagyunk szakértők, ez nagyjából annyit tesz, hogy problémát okoz-e számunkra, ha asztalhoz vagyunk kötve – a mobilitást lehetővé tevő, de ezt drágábban biztosító laptopokkal szemben – a pc által. Ez egy fontos lépés afelé, hogy kiválaszthassuk a megfelelő nekünk szimpatikus gépet, akár használt számítógépek közül.

Ezért válasszunk használtat

Az egyik elsődleges előnye a nem új gépeknek, hogy jóval olcsóbban juthatunk hozzájuk, mint a futószalagról érkezett társaikhoz. Ez nem jelenti viszont azt, hogy lestrapált, régi, hibás számítógépekről vagy laptopokról lenne szó. Vállalkozások, kisebb és nagyobb számítástechnikai cégek gyakran válnak meg az gépparkjuktól, mivel a korábbi eszközöket újakra cserélik. A cégek számára már nem szükséges technikai eszközök, amik sok esetben jóval magasabb tudással rendelkeznek, mint azt a hétköznapi igények megkövetelnék, a piacra kerülnek. Éppen ezért érdemes olyan áruházakat választanunk, ahol speciálisan használt laptopok és számítógépek várnak a kínálatban, hiszen itt kellő gondossággal kezelik őket.

Megbízható eladótól

Ahhoz, hogy ne csalódjunk, válasszunk inkább olyan áruházat, ami garantálja a minőséget. Ha tehetjük, kerüljük el, hogy idegentől, nem biztos forrásból válasszunk. A számítógépeket újra forgalomba hozó áruházak egyrészt átnézik a hozzájuk érkezett gépeket, másrészt az esetleges hibákat is orvosolják, ezzel pedig pontosan tudják, mit kínálnak. Ezért vállalják a termékre a garanciát, illetve azt, hogy később is fordulhassunk hozzájuk, ha problémánk adódna a vásárolt számítógéppel, laptoppal. Nem kell tehát visszariadni a használt termékek vásárlásától, mert jól döntünk, jobb áron juthatunk átnézett, karbantartott gépekhez, amire az eladó garanciát is vállal.

A fotó forrása:

Adanrama/ Shutterstock.com

 


Munka