A sikert és a kudarcot aszerint tekintjük és különböztetjük meg magunkat a számok szerint. Egyre növekvő idővel öregszünk. Számolunk és elosztunk. A https://wazamba.com/hu/games/slots oldalon nyereményeinket is számban kapjuk meg. De talán abban még mindig megnyugvást találunk, hogy 2 + 2 mindig 4 lesz.

Idő!

Az idő ad nekünk egy ütemtervet, egy elhelyezést, a rendszerezés képességét. Ugyanakkor stresszt is ad nekünk, és inkább hurok lehet a nyakunkon, mint kényelmes útmutató. De nem számít, hogy a napod nagyszerű vagy életed legrosszabb napja, akkor is csak egy nap, 24 óra, 1440 perc, 86 400 másodperc. Nem tudod lelassítani, megállítani vagy visszafordítani. Kiszámolhatjuk, hogy mennyit töltöttünk munkával, nyerőgépes játékok használatával.

Pénz

Ha hat számjegyű összeget keresel, akkor a legtöbb ember nagyon sikeresnek tart, és az életed valószínűleg kényelmes. A jólétben élő emberek hajlamosak többet mosolyogni. Az ilyen számok jót jelentenek. Minél több, annál jobb!

Ha minimálbért keresel, valószínűleg alig tudsz megélni, és állandóan stresszelsz. A stressz nem egészséges. Senki sem járkál úgy, hogy "bárcsak több stressz lenne az életemben".

Súly

Hány ember nézi a mérleg számát, és szeretné, ha tíz... húsz... ötven kilóval kevesebb lenne? A hölgyek kifejezetten érzékenyebbek a súlyunkkal kapcsolatban. Ha öt vagy tíz kiló fogyás megoldaná a világ problémáit, akkor mindenképpen aggódnunk kellene érte! De nem fog. És öt vagy tíz kiló leadása nem oldja meg senki problémáját teljesen, csak jobban érzi majd magát egy kicsit a testében. A vékony alkatúak sok esetben pont hízni szeretnének.

Az a személy, akinek a mérleg számai meghaladják az egészségesnek tekintett súlyt, másfajta jelentést kap. Ami a mérleget illeti, honnan tudjuk, hogy melyek a jó számok? Vannak táblázataink és arányaink, számításaink és képleteink, amelyek más, százalékoknak nevezett számokon alapulnak, és kategorizáljuk magunkat a többség, a kisebbség vagy valami mellékes furcsaság csoportjaiba.

Miért érdekel minket a százalékos táblázat? Vagy a magasság- és súlytáblázat? Mert mindannyian a többséghez (egy másik szám) akarunk tartozni a táblázaton, ahhoz a csoporthoz, amelytől normálisnak érezzük magunkat, a kiszámított édes ponthoz. Ez a terület biztonságérzetet ad az embereknek.

Siker

Megszámoljuk, felrakjuk, egymásra halmozzuk, és számon tartjuk őket. Minél több sikert tudunk összeszámolni, annál jobban érezzük magunkat. Például hányszor nyertünk a nyerőgépes játékok használatával. Nem baj, ha büszkék vagyunk az eredményeinkre. A sikereink egy privát kis parádévá válnak a fejünkben, pomponokat lengető pomponokkal és táblákat tartó szurkolólányokkal, amelyek azt mondják: "jól csináltad! Csak így tovább!

Távolság

Azok a fiatalok akik éppen kirepülnek a családi fészekből és talán egy másik városban vagy akár országban folytatják életüket, bizony távol lesznek. Ez egy kellemetlen távolság, néha több órába is telhet egy személyes találkozás kivitelezése. Ez hiányt, szomort idéz elő az emberben. Azt kívánjuk, bárcsak közelebb lennének, nem igaz?

De aztán vannak más hosszú mérföldek, amelyek mesés hangulatot árasztanak; egy tengerentúli nyaralás, egy autós utazás, hogy megnézzünk valamit a bakancslistánkon, vagy akár lefutni a maratont.

Kudarc

Számon tartjuk a kudarcokat is, talán még jobban is, mint kellene. A kudarc az a ragasztó a cipőd talpán, ami visszatart. A kudarcok száma miatt rosszul érezzük magunkat, ami lefordítva, rosszkedv, ellenségesség és depresszió.

Ezen változtatni kellene, tanuljunk a hibákból és lépjünk tovább!

Összegzés

Szituációtól függ, hogy milyen jelentést adunk a számoknak. Bizonyos helyzetekben azt szeretnénk ha minél kevesebb lenne, például elhízás esetén, vagy a szerencsétlenségek száma egy napon, telefon és gázszámla ára, néhányan a koruk miatt is szégyenkeznek és ellenkezőjét kívánják.

Azonban vannak olyan területek, ahol arról álmodozunk, minél magasabbak legyenek, például a sikereink, nyereményünk a nyerőgépes játékok használatánál, a fizetésünk és az időnk is, ha éppen nagyon sok a tennivalónk.

Tehát rajtunk múlik, hogyan tekintünk egy adott számra és milyen érzelmet kötünk hozzá.