A vezeték nélküli vonalkódolvasó működése

Aki használt már vezeték nélküli vonalkódolvasót, az tudja, hogy milyen szignifikáns a különbség a telepített változatához képest. A DunaShop kínálatában többféle vonalkódolvasót is megtalálhat: vezetékest, vezeték nélkülit, iparit, asztalra helyezhetőt, pultba építhetőt egyaránt. Valamennyinek megvan a maga előnye és létjogosultsága, így azt, hogy melyiket választja, az egyedi felhasználási körülmények nagymértékben befolyásolják.

A vezeték nélküli vonalkódolvasó egy olyan praktikus készülék, ami a beolvasott adatokat Bluetooth-on vagy egyéb rádiós hálózaton keresztül továbbítja. Ezzel lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó (azaz Ön vagy a munkatársai) szabadon mozogjanak. A hatótávolságuk 10 és 150 méter között mozog, így a távolabb lévő etikett címkén található vonalkód leolvasása is kivitelezhető egy arra alkalmas eszközzel.

Mikor célszerű vezeték nélküli vonalkódolvasót használnia?

Egyes gazdasági ágazatokban (kereskedelem, szállítás, gyártás) napi szinten nagy mennyiségű árut meg kell mozgatni. Bizonyos méret és tömeg felett korántsem mindegy, hogy a terméket kell egy szalagra feltenni ahhoz, hogy a vonalkódját beolvashassa, vagy egy kis méretű készülék használatával megtörténhet mindez. Hiszen lényegesen könnyebb és gyorsabb a leolvasandó kód megközelítése, mint az adott termék mozgatása.

Így a vezeték nélküli vonalkódolvasó a hétköznapi munkafolyamatokat leegyszerűsíti, felgyorsítja és ezáltal hatékonyabbá teszi. Mivel képesek vezeték nélkül csatlakozni a számítógéphez vagy pénztárgéphez, tökéletes megoldást jelentenek azokon a területeken, ahol fontos a mobilitás.

Milyen előnyei vannak ezen eszköznek?

A vezeték nélküli vonalkódolvasó használatának sok előnye van:

- Mobilis – azaz oda viszi magával, ahová csak szeretné. Nem kell feleslegesen cipekedni, árut mozgatni, időt és erőt takarít meg.

- Modern, lépést tart az aktuális trendekkel – ma már nemcsak az 1D vonalkódok olvasására képes, hanem léteznek a 2D olvasására alkalmas változatok is (ami mellesleg az 1D vonalkódot is kezeli).

- Optimalizálja és költséghatékonyabbá teszi a munkafolyamatokat – azzal, hogy gyorsabb a munka, időt takarít meg, növeli a produktivitást. Az idő pedig pénz, ami nem mindegy, hogy az Ön kasszájában marad, vagy feleslegesen kidobásra kerül.

- Bizonyos típusok nemcsak a nyomtatott vonalkódokat képes olvasni, hanem a képernyőkön található vonalkódokat is. 

- Magasfokú az integrálhatósága – szinte bármilyen POS rendszerbe könnyen integrálható, így nem jelent plusz kiadást a meglévő rendszer modernizálása.

Ha Ön is azt szeretné, hogy a vállalkozásában a munkafolyamatok hosszú távon is kifizetődőbbek legyenek, szerezzen be vezeték nélküli vonalkódolvasót!