Sajnos olyannyira fontos az első benyomás, hogy sokszor nincs is második esélyünk. Itt mindent egy lapra kell feltenni: hiszen az állás, vagy épp az üzlet, vagy egy komoly szerelmi kapcsolat ezen a sorsdöntő találkozáson múlik.

Mire figyeljünk? Hogyan keltsünk jó benyomást? - tesszük fel joggal a kérdést, hiszen szeretnénk, hogy a lehető legpozitívabb hatást érjük el.  

Sokszor mindössze néhány másodperc alatt "lezajlik" a dolog, azaz ennyi idő áll rendelkezünkre, hogy másokban kialakítsuk az "első benyomást".

 

Figyelni kell minden apróságra:

 

Verbális tényezők: köszönés, hangsúly, beszédstílus, szóhasználat, hangfekvés, a beszéd dinamikája, hangereje, tónusa stb.

Nem verbális tényezők: megjelenés, öltözködés, hajviselet, kézfogás, testtartás, testbeszéd, tekintet, arcjáték, mimika, mosoly, mozgás stb.

Az első benyomás (legyen az akár pozitív, akár negatív) nagyon fontos, ez adja meg a találkozás alaphangulatát és ez "vésődik be" mélyen a tudatunkba, és hiába próbáljuk később megváltoztatni, általában nem fog sikerülni. Ezért tudatosan tenni kell érte!

És Te milyen első benyomást keltesz? Megtudhatod tesztünk kitöltésével!


Életmód Szerelem Munka Ruházat