A légtisztító a levegő tisztítására alkalmas eszköz. Ezek beszívják a levegőt, majd semlegesítik az abban található szennyeződések egy részét. Rendszeres használat esetén így tisztább és frissebb levegőt szívhatunk be. 

Manapság a piacon rengeteg különböző modell található, ami megnehezítheti a vásárlást. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a döntéshozatalkor? Hoztunk néhány hasznos tippet! 

Mire figyeljünk légtisztító vásárlásakor?

Van néhány olyan fontos szempont, amelyet mindenképp figyelembe kell venni.

A szoba mérete nagyban meghatározza, mekkora teljesítményű légtisztítóra van szükségünk. Egy alacsony teljesítményű készülék nem fog tudni hatékonyan működni egy hatalmas szobában. 

Ezt követően érdemes átgondolni, vajon pontosan milyen feladatra keresünk légtisztítót. Szeretnénk búcsút inteni az allergiának? Szeretnénk elkerülni a légúti betegségeket? Szeretnénk kiszűrni az állatszőrt? Ez alapján kell kiválasztanunk a szükséges típust. 

A különböző légtisztító készülékek eltérő zajszinten dolgoznak. Ezért érdemes átgondolni, hol akarjuk használni a készüléket! Egy hálószobába érdemes például alacsony zajszintűt választani, míg a lakás többi pontján lehet, hogy egy hangosabban dolgozó masina sem lesz zavaró. 

Egyéb hasznos funkciók

A mai modern, prémiumkategóriás légszűrők, mint például az AirgoClean légtisztítók az lpv.hu-nál különböző extra funkciókkal szolgálják a vásárlók kényelmét. 

Ilyen extra funkció például az intelligens szenzor, amely képes felmérni a levegő szennyezettségét, így információt kaphatunk annak állapotáról. Emellett ezek gyakran automatikus működésre is beállíthatóak, így ha nagyobb szennyezettséget mérnek, akkor maguktól bekapcsolnak. 

Az okoseszközök korában rendkívül fontos a WIFI vagy a SMART üzemmód. Ennek köszönhetően a készülék akár telefonról is vezérelhető. 

További hasznos tippek légtisztító vásárlásához

Ez még nem minden! Néhány további hasznos tipp: 

- Érdemes energiatakarékos készüléket választani, hiszen ezekkel rengeteget spórolhatunk! 

- Fontos, hogy milyen típusú szűrővel rendelkezik az adott légtisztító. Vannak olyanok, amelyeket például sűrűn kell cserélni ahhoz, hogy megfelelő működést biztosítsanak. Ennek érdemes utánajárni vásárlás előtt! Ugyanakkor nagyon fontos betartani az előírt csereperiódusokat, még akkor is, ha riktán használják a készüléket, mert különben maga a szűrő is elfertőződhet.

Ha tehát légtisztító készüléket vásárolnánk, érdemes megfogadni a fentieket annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk meg!


Otthon