Általában kétféle embernek jön jól a rendes éves (vagy féléves) lomtalanítás. Egyrészt annak, aki már régóta halmozza otthon a sok lomot, és végre ráveszi magát, hogy megszabaduljon tőle. Másrészt az, aki valamilyen bútort cserélt (pl. ágyat), vagy felújított, és ezért cserélt sokmindent a lakásban. De mi van azokkal, akiknek nem pont akkor van szüksége a lomtalanításra, amikor azt központilag kiírják?

Miért lehet szükséged konténeres lomtalanításra?

Mik azok a szituációk, amikor nem megfelelő az éves lomtalanítás? Mikor kell évközi, soron kívüli lomtalanítással élned? A költözés egy olyan időszak, amikor rengeteg kacat, lom, hulladék felgyűlhet, legyen szó akár ki- vagy beköltözésről. Sokan akkor szembesülnek a lommal, miután megvették a házat, mert beköltözéskor derül ki, hogy a régi tulaj miket hagyott ott. És a régi tulajdonosoknak ez egy kiváló lehetőség, hogy megszabaduljanak a lomtól, mely immár az új lakók gondja. De ugyanígy lehet egy sima albérletváltásnál is sok holmi, amikre az új albérletben már nem lesz szükséged, főleg bútorozott ingatlannál.

Az öröklés még egy sok lommal járó esemény. Valamint ott vannak a beázások, melynek során pincék, tárolók kerülhetnek víz alá a bennük lévő bútorokkal és egyéb holmikkal együtt.

Mit helyezhetsz el a konténerbe lomtalanítás címszóval?

Immár láthatod, hogy sok esetben nagyon jól jön a konténeres lomtalanítás. Ha szükséged lesz rá, bátran keresd a Konténer Rendelés csapatát, akik profi módon intézik a lomtalanításod. Ők segítenek abban is, hogy mit helyezhetsz el a konténerbe egy-egy ilyen folyamat alkalmával.

Nézzük is át ezt kicsit, hogy lásd, mennyire szerteágazó az ilyenkor elvitethető holmik fajtája. Ágyak, szekrények, kanapék, székek, fotelek, gyakorlatilag mindenféle bútordarab elszállíttatható lapjára összetörve. Ha csak az alapanyagokat nézzük, akkor fém, üveg, szövet, karton, szivacs, fa, papír és műanyag is mehet. De beleférnek a konyhai eszközök, lábasok, számítógépek, háztartási elektronikai eszközök, rossz rádió vagy tv is.

Kerülni kell ugyanakkor, hogy azbeszt, kátránypapír, autógumi, pala, festék, vegyi anyagok, sav, erős lúg, illetve olajok, olajjal szennyezett dolgok vagy akkumulátorok kerüljenek a konténerbe. Ha ezeket az alapvető szabályokat betartod, bármikor rengeteg lomtól tudsz gond nélkül megszabadulni.

Nem csak lomtalanításra jó a konténer

Persze ez a cikk a lomtalanításról szól, de érdemes észben tartani, hogy a konténeres szállítás nem csak lomtalanításra jó. Sittszállításra éppúgy, mint zöldhulladék szállítására, sőt előre egyeztetve még akár veszélyes hulladék elszállítása is megoldható lehet.


Otthon Munka