Cikkünkben tehát a whiteboard animációk sajátosságait tárjuk fel előtted, emellett pedig annak kapcsán is igyekszünk a segítségedre lenni, hogy a vállalkozásod eredményességét tekintve melyik formátum kínálja a legjobb lehetőségeket a számodra.

Egész pontosan mi is az a whiteboard animáció?

Ha a fogalom elsőre talán kevésbé tűnik ismerősnek a számodra, ettől függetlenül minden bizonnyal már találkozhattál vele. Azokra a videókra érdemes gondolnod, amikor egy rajzoló kéz vezet végig az átadni kívánt történeten.

Így néz ki tehát maga a whiteboard animáció, amelynek kapcsán a pontosabb megértés, illetve az üzenet hatékonyabb átadása érdekében rendszerint narrációval és különféle ötletes grafikákkal is találkozhatsz.

Kifejezetten népszerű megoldásnak számít tehát, már csak az a kérdés, hogy milyen módon tudod a hasznát venni.

Milyen előnyei vannak a whiteboard animáció alkalmazásának?

Magyarázáshoz, oktatáshoz és világos üzenetek közvetítéséhez kiváló eszköznek számít. Jobban megragadja a figyelmet egy hagyományos megoldáshoz viszonyítva, egyúttal a nagyobb mennyiségű információ átadását is képes segíteni.

Nem véletlen tehát, hogy rengeteg whiteboard videóval találkozhatsz akár a YouTube felületén, akár a közösségi médiában. Ugyanakkor nem árt észben tartani azt sem, hogy a műfajnak nagyon is megvannak a maga határai.

A rajzoló kezes animáció az első néhány percben felkelti a figyelmet, érdekesnek hat, és oda szegezi a tekinteteket a monitorra. Ugyanakkor a kezdeti érdeklődés fél perc elteltével könnyen alább hagyhat, és onnét már nehéz lesz visszahozni a látogatót.

Miért számít sok esetben jobb megoldásnak a 2D animáció?

2D animációs videók alkalmazásával el tudjuk kerülni azokat a hibákat, amelyeket a whiteboard megoldások alkalmazása hordoz magában. Egyrészt sokkal életszerűbb megjelenítést tudunk kivitelezni, ami a néző számára is fogyaszthatóbb.

Nincs megkötve a kezünk a karaktereket illetően sem, ennek köszönhetően végtelen lehetőség áll rendelkezésünkre a figyelem fenntartásához. Nem beszélve azokról a kreatív grafikai elemekről, amelyeket itt-ott elhelyezve tovább javíthatjuk a videó minőségét.

A weboldalad látogatóinak tehát néhány másodperc után kristálytiszta lesz a terméked vagy szolgáltatásod célja és hasznossága, ezáltal nagyságrendekkel könnyebben mondanak majd igent az ajánlatodra is.


Tudomány