Egyaránt szó lesz tehát a hasznosságáról, az alkalmazási körülményeiről, valamint az elhelyezése kapcsán megfontolandó alapvető szempontokról.

A napelemes lámpaoszlopokkal kapcsolatos alapvető tudnivalók

Önálló kültéri fényforrások, amelyek a rajtuk megtalálható szenzorok által tökéletesen érzékelik az éppen aktuális fényviszonyokat. Ennek hatására automatizált a működésük, és csak akkor kapcsolnak be, amikor az valóban szükséges.

Tetszés szerint alkalmazhatók családi és társasházak környezetében, továbbá iroda és gyártóépületek, intézmények és közterek szomszédságában is. Önálló lámpatestekként funkcionálnak tehát, amelyek egyszerre töltenek be biztonsági, illetve vagyonvédelmi funkciót.

Akár egyetlen napelemes lámpaoszlop beszerzése is sokat jelenthet, nagyobb területek megvilágításához viszont indokoltnak bizonyulhat több fényforrást is beszerezni.

Ezért bizonyulhat előnyösnek napelemes lámpaoszlopot alkalmazni

A napelemes technológia révén ennek a típusú lámpának a működtetése gyakorlatilag nulla forint ráfordítással is kivitelezhető. Ennek köszönhetően kevésbé leszünk kitéve az áramszolgáltatók által eszközölt áremelések hatásainak, a kültéri világítás költségvonzata ugyanis nem tőlük függ majd.

A modern napelemes lámpák ráadásul nemcsak jó minőségű fényt bocsátanak ki viszonylag nagy távolságba, hanem mindezt megbízhatóan is teszik. A LED technológiával működő változatoktól joggal remélhetjük a hosszú éveken át tartó zavartalan használatot.

Mivel a működtetés semmiféle manuális ráhatást nem igényel, ezért a napelemes lámpatest alkalmazása kapcsán a kényelmi faktort is ki tudjuk emelni. Gyakorlatilag egyszer kell csak beállítanunk a kívánt érzékenységet, a lámpa pedig utána automatikusan tenni fogja a dolgát.

A napelemes lámpaoszlop érvényesülését támogató optimális környezet

Mivel napelemmel működő fényforrásokról van szó, ezért a zavartalan használathoz kulcsfontosságú, hogy elegendő mennyiségű napfény érje magát a lámpatestet. Ellenkező esetben a töltöttség mindig hiányos lesz, drasztikusan csökkentve ezáltal a fényforrás működési idejét.

Figyeljünk tehát arra, hogy a napelemes lámpaoszlopot lehetőség szerint ne árnyékolja le semmilyen faág, épület vagy egyéb objektum. Ez a szempont egyaránt érvényes a családi házaknál, vagy akár a középületek mellett történő felhasználás keretei között is.

Amennyiben erre sikerül odafigyelni, a napelemes lámpaoszlop megbízhatóan teljesít majd, egyaránt szolgálva a biztonsági, valamint a vagyonvédelmi megfontolásokat.


Munka