Az elmúlt évek nagy fokú globalizációs változásainak hatására egyre nagyobb számban dolgoznak otthonról, távmunkában az emberek, így egyrészt nincsenek közelben azok a kollégák, akik járatosak lehetnek a témában, másrészt pedig sajnos egyre kevesebb könyvet olvasó emberrel találkozhatunk, így a lakások nagy részében nem jellemző, hogy megtalálható lenne egy idegen szavak szótára.

Keressünk gyorsan online!

Ebben tud nagy segítségünkre lenni a jelentese.hu weboldal idegen szavak szótára, amely mindössze néhány kattintás után már el is érhető. Mivel napjainkban már mindenki gyakorlott az online térben való böngészésben és sokan olvasnak e-bookot vagy internetes magazinokat, így nem meglepő, hogy az idegen szavak szótára is felkerült a netre.

A jelentese.hu nagy segítséget nyújt minden home office-ban dolgozónak, ugyanis nem csupán idegen szavak szótárával segítheti munkánkat, hanem további hét témakörben, köztük további szótárakban gyűjti folyamatosan a magyarázatokat, szavakat, kifejezéseket.

A digitális világ gyors térnyerése magával vonta a filmnézés online térbe való áthelyezését is. Akár egy akciófilmről vagy természettudományos indíttatású műsorról van szó, bármelyikben előfordulhat olyan szóösszefüggés, amelynek nem ismerjük a jelentését. Nagyon jól jön egy gyorsan és azonnal elérhető felület, ahol rá tudunk keresni a szóra, aminek kíváncsiak vagyunk a jelentésére.

Az idegen szavak szótárának használata

A jelentese.hu oldalon minden szótár használata végtelenül egyszerű. Elegendő csak elkezdeni beírni a keresett szót, majd a legördülő menüből kiválaszthatjuk a listából azt a ragozott vagy összetett alakot is akár, amit szeretnénk megfejteni.

A magyarázatot több mondatba foglalással is megvilágítja számunkra a szótár, hogy biztosak legyünk benne, érteni fogjuk és ezentúl megbízhatóan tudjuk használni az adott szakkifejezést. Ezt követően ismerteti a magyarázatok forrását is.

Természetesen lehetőség van újabb szócikk felvételére is a rendszerben, hiszen végtelennek tűnő szómennyiség lehet, amelyre szükségünk van a jövőben, de nincs még a rendszerben, ezzel segíteni tudjuk egymást a későbbiek során.

További hasznos szótárak

A jelentese.hu oldal megálmodói nem álltak meg csak egy gyűjteménynél. Az idegen szavak szótárához hasonlóan nagy értékkel bír az angol-magyar vagy a szinonimaszótár is, és elsőként találkozhatunk olyan gyűjteményekkel, mint az e-számok, a szleng szótár, a keresztnevek gyűjteménye vagy a gamer szótár. Ez utóbbinak különösen nagy hasznát vehetjük, ha kamasz gyerekeink vannak, akik már olyan videojátékos nyelvet használnak, amely kínai számunkra.


Tudomány