Különleges műanyag zsákok

Mind polietilénből, mind polipropilénből készülnek különleges zsákok, amelyek kereskedelmi forgalomban kaphatók, néhány ismert példa ezekre: 

- lombgyűjtő - nagy teherbírású, sötétzöld, fülekkel

- terményes, tápos - szellőzik 

- sittes - extrém teherbírású

- lisztes - szellőznie kell, de sűrűbb szövésű

- homokzsák - nagy teherbírású

- árvízvédelmi - extrém körülményeknek ellenálló

- fűrészporos - a könnyebb súly miatt nincs szükség extra vastagságra

- big-bag - ömlesztett áruk tárolására, 4 füllel, tetővel

- faöntöző - csepegtető öntözési megoldás fákhoz

- mikulászacskó - vékony és alkalmi

A különleges zsákok alkalmazási területei

Mint az a fenti példákból is látható, rendkívül széles és színes a kínálat, de bármilyen egyedi zsákot is tervezhet, amelyben a Parainesis szakemberei készséggel segítenek. 

Ahol általában különleges zsákokat használnak:

- építőipar - homokzsákok, sitteszsákok

- mezőgazdaság - terményes, tápos

- kertészet - lombgyűjtő, faöntöző

- posta - levelek ömlesztett kezelése

- árvízvédelem - gátak magasítása

- faipar, fűrészüzem - fűrészporoszsák

- csomagolóipar - mikulászacskó

Hogyan válasszon különleges zsákot? 

Ha különleges zsákra van szüksége, meg kell határoznia, melyek azok a paraméterek, tulajdonságok, ami miatt a normál kereskedelmi forgalomban kapható szabványzsákok nem felelnek meg az Ön igényeinek. Ezáltal összeáll egy olyan tulajdonságlista, amelyben benne van minden igény, amit az egyedi zsákkal szemben támaszt. A tulajdonságok mellett azt is át kell gondolnia, hol tárolja a zsákokat (és a benne lévő termékeket), milyen igénybevételnek vannak kitéve és hányszor kell mozgatni őket.

A felhasználási területnek és az igénybevételnek megfelelően kell az anyagösszetételt és anyagvastagságot meghatározni. Ez valamennyire azt is meghatározza, hogy lehet-e a gyártásnál újrahasznosított műanyagot használni, vagy csak elsődlegeset. 

Ma már egyre környezettudatosabbak az emberek, ezért az is fontos lehet, hogy a zsák biológiailag lebomló vagy komposztálható legyen. 

Ha az optimális összetétel és vastagság megvan, ki kell számítani a megfelelő zsákméretet is. Csak ezek után van értelme a színekkel és a nyomtatással foglalkozni, hiszen a legtöbb zsák bármilyen színárnyalatban, bármilyen nyomtatással előállítható. Legjobb, ha több variációra is kér árajánlatot, mert egy jó döntéssel sokat spórolhat. Az árat persze befolyásolja a gyártandó mennyiség is, ezért ajánlatkérés előtt ezt is meg kell határoznia.


Munka