Pedig ezzel a technológiával hatékonyan tömíthetőek magfuratok. Ha Győr környéki villanyszerelő segítségére van szüksége akár ilyen típusú feladatokhoz, keresse a Vilszershopot – legyen szó akár újonnan beszerelendő zárt tömítő betétekről, illetve korábban telepített kábelek utólagos tömítéséről.

A szorítógyűrűs tömítés felhasználási területei

Ennek a technológiának a legfontosabb feladata a csövek, kábelek, vezetékek szigetelésének védelmének biztosítása por és nedvesség ellen, ezzel szolgálva az elektromos hálózatok és berendezések megbízható működését és biztonságát hosszú távon.

Mik az előnyei?

A szorítógyűrűs tömítések rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mivel hatékonyan szolgálják a korrózió és a környezeti behatások egyéb káros következményeinek kiküszöbölését.

A nedvességen és a poron felül a káros mechanikai behatások, sérülések ellen is bizonyos fokig hatékonyak, az ütések és rezgések nem tesznek kárt a rendszerben.

Jellemzően tartós alapanyagok felhasználásával készülnek, ezért a hőmérséklet ingadozása is nehezen kezdi ki őket, a várható hasznos élettartamuk igen kecsegtető.

A telepítésük nagyon egyszerű, ezért nem okoz komolyabb nehézséget, ami nem jelenti, hogy – mint minden más villanyszerelési munkához is – nem érdemes szakértő segítségét kérni.

Igen sokféle méretben és formában fellelhetőek kereskedelmi forgalomban, ezért változatos helyekre lehet őket telepíteni a széles választéknak köszönhetően.

Alternatívák, amiket kiválthat

Sok esetben használnak szilikon tömítőanyagokat a villanyszerelő szakemberek a hálózati elemek szigetelésére. Ezek is sok esetben jó megoldást jelenthetnek, legfőbb érv mellettük a rugalmasságuk, valamint a nedvességnek és a hőmérsékleti változásoknak is jól ellenállnak.

Emellett egészen elterjedtek a védőhabok is, amik könnyen használható, rugalmas megoldást jelentenek, viszont karbantartás, javítás során nem feltétlenül könnyű dolgozni velük.

Az egyszerű gumigyűrűk kevésbé komplex szerelési helyzetekben egészen hatékony és egyszerű megoldást jelentenek, viszont több kábel esetén már nehezebb velük dolgozni.

A védősapkák és védődugók nem kiváltói, inkább kiegészítői a szorítógyűrűs tömítésnek.

A szigetelőszalagokat már hosszú ideje ismerik a villanyszerelők, nagyon könnyű dolgozni velük, viszont szintén a karbantartásnál, javításnál jelenthetnek problémát.

A kivitelezést ezért jó, ha alapos tervezés előzi meg, mert lehetőséget biztosít, hogy minden egyes helyzetre a legoptimálisabb megoldás kerüljön alkalmazásra a lehetséges alternatívák közül, így növelve az elektromos hálózat egészének biztonságát, hatékonyságát, várható élettartamát.


Munka