Kellék nélkül torta sincsen! 

Egy cukrász minden szakértelmét és kreativitását beleadja az elkészült remekműbe, azonban nem teljesen rajtuk áll a végeredmény minősége. Professzionális cukrász eszközök híján ugyanis aligha készíthető el a tökéletes torta vagy édesség. 

A cukrászoknak szánt ajándékok minősége ezért egyáltalán nem mindegy, s erre nagy hangsúlyt kell fektetned! Na ne kezdj fejben rögtön kategorizálni, hiszen a legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig mindenre szükség van a konyhában! Szükség van például sütőkesztyűre, konyharuhára, hogy a higiéniás és biztonsági szempontok is betartásra kerüljenek. A konyharuha esetében például lényeges, hogy jó nedvszívó képességgel rendelkezzen.

Mire valók az éles eszközök?

Természetesen a cukrászok életében is lényegesek azok az éles eszközök, amelyek megkönnyítik az előkészítő, mindennapos munkafolyamatokat. 

Ott van például a reszelő. Ezt egy cukrász eléggé gyakran használja, hiszen jellegzetes hozzávaló szokott lenni sütemények esetében a citromhéj is. A kiválasztáskor viszont körültekintőnek kell lennünk, mivel csakis az ultraéles, rozsdamentes acélból készült, puha nyelű reszelő beszerzése ajánlott. A minőségi változatoknak általában gumi támasztékai is vannak, ami kellő stabilitást nyújt a használat közben. Emellett a reszelő felületük is elég nagy. Tökéletes példa egy ilyen termékre a professzionális Microplane Gourmet.

A biztos hatás és az egyenletes eloszlás érdekében kenőkést és tortasimítót is előszeretettel használnak a cukrászok. Ha szívesen ajándékoznál hasznos eszközöket, akkor a Chefs.hu professzionális cukrász kellékei segíthetnek ebben! 

Mivel díszít egy cukrász?

A díszítés elengedhetetlen kellékei közé tartozik a habzsák, amelyekhez különböző formájú csőröket társíthatunk. Ilyen például a kis kör, a fogas vagy a csillag forma. Ezek segítségével egyedi minták kreálhatóak a torta, sütemény tetejére, megkoronázva a munkát. 

Természetesen számos típusú habzsák létezik; van szilikon, nylon, textil és papír változata is. Valójában a legspeciálisabb a textil habzsák, hiszen vízhatlan belsejének és kényelmes, “csúszásmentes” használatának köszönhetően könnyen dolgozhatunk vele. Egyetlen apró hátránya talán az, hogy a sötétebb krémek megszínezhetik.

A habzsákok ma már továbbá különböző méretekben, 34, 40, 46 és 50 cm-es változatokban is kaphatóak.


Gasztro