Pedro Ximen:

Ez a borszőlő fajta főleg Andalúziában található, és sötétbarna, aszalt szőlőből készül. A Pedro Ximen borok általában sűrűek, édesek és rendkívül aromásak. Az ilyen típusú borok hosszan érlelhetők, és jellemzőjük, hogy az évek során fokozatosan finomodnak.

Muscat:

A Muscat fajta nagyon népszerű Spanyolországban és világszerte is. A Muscat borok jellemzően gyümölcsös, virágos és aromásak, és gyakran kísérik édességekkel. Ezek a borok könnyen iszhatók és általában fiatalon fogyasztják őket.

Vermut:

A Vermut bor egy aromatizált bor, amelynek alapja fehérbor és különféle növények, fűszerek, gyümölcsök és fűszernövények. A Vermutot gyakran használják koktélokban, de önmagában is kiváló aperitifként. A Vermut borok különböző stílusokban készülnek, és lehetnek szárazak vagy édesek.

Összességében a spanyol édes borok egy nagyon gazdag és változatos kategóriát alkotnak, és érdemes felfedezni őket, ha szereted az édes, aromás borokat. Az említett borok mindegyike kiváló minőségű, és számos lehetőséget kínál az ízek és az élmények széles skáláján.

Antigua Casa de Guardia kocsma Malagaban, Spanyolországban 

Az Antigua Casa de Guardia egy híres bár, amely Malaga városában, Spanyolországban található. Ez az egyik legismertebb és legrégebbi bár az egész városban, és híres a spanyol borok nagyszerű választékáról és a tradicionális spanyol bár hangulatáról.

Az Antigua Casa de Guardia története egészen 1840-ig nyúlik vissza, amikor az eredeti tulajdonos, Don José de la Guardia, megnyitotta a bárt. Azóta a bár az eredeti stílusában és dekorációjában maradt, amelyek jellegzetesek az andalúz stílusra és a spanyol tengerparti városokra.

A bárban kóstolható borok közé tartoznak a helyi és nemzeti borok, mint például a Malaga Sweet Wine, amely híres Andalúzia régióban, ahol a bár található. Emellett a bárban lehetőség van különféle hagyományos spanyol ételek kipróbálására is.

Az Antigua Casa de Guardia bárpultjának híres jellemzői közé tartozik az asztalokra rögzített fém kancsó, amelyet az emberek használnak az italok és a tapasok rendelésére, valamint az ajtóval ellátott, vastag faajtó, amelynek célja, hogy megtartja a bár hűvös és hűvös légkörét.

Összességében az Antigua Casa de Guardia egy nagyon híres bár Malaga városában, amely a spanyol kulturális és boros örökség jelentős részét képviseli. Ha ellátogatsz Malagába, érdemes meglátogatni ezt a bárt, hogy felfedezd a hagyományos spanyol bár hangulatát, és megkóstold a helyi borokat és ételeket.

Bemutatjuk a kocsmát egy mini videóban a Dr. Pepa jóvoltából

 


Utazás Gasztro